Gå til indhold

Fagbladet

Socialpædagogen online er online

Efter et langt tilløb har Socialpædagogen fået ny hjemmeside og er samtidig blevet en integreret del af forbundets samlede site

17. maj 2017

Artikel

Forfatter: Jens Nielsen

Den trængte til det, fagbladets hjemmeside. Brugere af siden vil have bemærket, at den gennem noget tid både har været langsom og ustabil. Ikke mindst, når det gjaldt søgefunktionen.

Men nu er fagbladets nye side gået i luften – med en søgemaskine, der virker, og som en langt mere integreret del af forbundets hjemmeside.

Konkret ligger lanceringen af den nye hjemmeside i forlængelse af den omlægning af fagbladet, der blev påbegyndt sidste sommer, hvor antallet af trykte blade gik fra 24 til 17 udgivelser om året. I stedet blev ressourcerne rettet mod at styrke den aktuelle dag til dag-journalistik på forbundets websider og øvrige digitale kanaler.

Omlægningen er en del af den samlede strategi for Socialpædagogernes kommunikation, der bliver stadig mere digital som følge både af den generelle medieudvikling og medlemmernes ændrede medievaner.

Og den skal også ses i sammenhæng med organisationens ønske om at sikre endnu mere synlighed på de pædagogfaglige, fagpolitiske og socialpolitiske historier, der optager medlemmerne og organisationen.

Det understregede forbundsformand Benny Andersen også, da Hovedbestyrelsen sidste sommer besluttede omlægningen:

– Vi ønsker i Socialpædagogerne at præge debatten og sikre, at medlemmernes stemme bliver hørt. Og skal man være synlige i nyhedsstrømmen, handler det i høj grad om at kunne være ‘på’ med det samme. Vi skal sikre, at forbundets og medlemmernes holdninger og erfaringer kommer i spil i den offentlige debat – og at socialpædagoger og det socialpædagogiske fag bliver mere synligt og helst ikke til at komme uden om, sagde han dengang om baggrunden for omlægningen.

Ny samlet indgang

Med den nye hjemmeside udkommer Socialpædagogens digitale udgave fremover direkte på forbundets hjemmeside i en mere moderne og nyhedsbåren udgave, der bl.a. sikrer læserne bedre overblik over det journalistiske indhold.

‘Socialpædagogen online’ vil stadig have de journalistiske artikler, som også kan findes i fagbladet, men vil fremover også levere hurtigere dag til dag-nyheder, som giver den socialpædagogiske vinkel på aktuelle nyhedshistorier fra det social- eller fagpolitiske felt.

Den nye samlede indholdsportal erstatter det nuværende socialpaedagogen.dk, og indgangen er nu via sl.dk i en ny, integreret topmenu, hvorfra man let kan klikke rundt mellem hovedsiden, fagbladets side og andre portaler som Vidensbanken og de faglige selskabers side.

Senere følger også en omlægning af det trykte blad med nye elementer og justeringer af designet, der skal skabe bedre sammenhæng mellem den trykte og den digitale udgave.

Bliv medlem