Gå til indhold

Sygefravær

Send et foto af din lægeerklæring

Hvis din lægeerklæring ikke når frem i tide, betragtes det som ulovlig udeblivelse. Derfor råder Socialpædagogerne medlemmer til at dokumentere pr. mail

16. maj 2017

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

Hvis din arbejdsgiver beder om en lægeerklæring, så tag et billede af den og send den til din leder pr. mail. Det råder Socialpædagogerne medlemmer til, da postvæsenet kan være mange dage om at bringe papirbreve frem. En lægeerklæring, der ikke er kommet frem i tide, betragtes som ulovlig udeblivelse.

– Vi ser desværre en del eksempler på, at medlemmer har fået problemer i deres ansættelse, fordi lægeerklæringen ikke er nået frem i tide med posten. Det kan jo få alvorlige konsekvenser for den ansatte. Så tag et foto eller skan lægeerklæringen - og sørg for at få din arbejdsgiver til at oplyse en sikker mailadresse, hvor erklæringen kan sendes til, siger juridisk konsulent i Socialpædagogerne, Cathrine de Voss.

Det er heller ikke løsningen at få lægen til at sende erklæringen, da der ikke er nogen garanti for, at den når rettidigt frem af den grund. Og det er dit eget ansvar, at dokumentationen når frem i tide. Du skal dog have fået en rimelig frist til at fremskaffe erklæringen.

– Vi har også set eksempler på, at erklæringen ikke er kommet frem, fordi lægen har glemt at sende den. Og det kan også få konsekvenser for den ansatte.  Så sørg selv for at sende lægeerklæringen eller aflevere den personligt til din arbejdsgiver, så du er sikker på, at den når rettidigt frem, siger Cathrine de Voss.

Sender man et almindeligt brev kan det være fem dage undervejs. Vil man sikre sig, at brevet er fremme næste dag, skal det sendes som quick-brev. Det koster 27 kr. i porto, og brevet skal sendes fra et posthus.

Bliv medlem