Gå til indhold

Medlemstilbud

Input til din karriereudvikling

Gode råd, ny inspiration og udviklende samtaler er hvad socialpædagoger bliver mødt med, når de ringer til Socialpædagogernes Job- og karrierådgivning. 300 medlemmer har allerede fået sparring omkring karrierens næste skridt

18. maj 2017

Artikel
karriereraadgivning.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

– Nu har jeg været ansat på samme bosted i 15 år. Jeg kunne godt tænke mig at prøve noget andet; kan jeg overhovedet bruge mine kompetencer på andre socialpædagogiske arbejdspladser?

– Jeg er på en arbejdsplads, som jeg er rigtig glad for. Jeg vil gerne udvikle mig fagligt og har snart en samtale med min leder om udviklingsmuligheder. Jeg har overvejet at tage nogle kurser for at dygtiggøre mig. Hvad kan jeg gøre?

Sådan lyder et par af de spørgsmål, som dukker op, når telefonerne er åbne hos Socialpædagogernes job- og karriererådgivning. Hver mandag eftermiddag kan medlemmerne få sparring om deres arbejdsliv hos rådgivningens konsulenter. De kender til faget og til mulighederne og kan dermed bruges, når behovet opstår for at vende arbejdslivets næste skridt med kompetente medspillere.

– Vi har ingen facitliste, men hvis du ringer, vil du blive mødt af engagerede rådgivere, der sikkert spørger dig om en masse ting og går i dialog med dig om dine ønsker til dit fremtidige arbejdsliv, fortæller Elisabeth Als, ansvarlig for Job- og karriererådgivningen.

En samtale der kan føre til større afklaring

Rådgivningen består blandt andet i at stille opklarende spørgsmål til medlemmets situation og ad den vej komme tættere på medlemmets behov, ønsker og muligheder.

– Er det beboergruppen du er kørt træt i? Har du god faglig sparring med dine kolleger? Hvilke opgaver i dit nuværende job er du specielt glad for? Det er den slags spørgsmål, vi tit stiller medlemmet undervejs. Samtalen kan gå mange veje, men en ting er sikkert – vi har tid til at tale med dig om din situation og muligheder. Hvis du overvejer nye jobmuligheder eller efteruddannelse er det ofte en proces, der går i gang. Vi kan give dig ideer til, hvordan du kommer videre, siger Elisabeth Als.

Samtidig har rådgiverne indgående kendskab til faget og kan komme med viden og råd til konkrete efteruddannelsesmuligheder, bud på pædagogiske arbejdsområder eller helt nye jobåbninger for socialpædagoger.

Marianne fik ny viden

I løbet af det første år rådgivningen har eksisteret har omkring 300 medlemmer benyttet sig af tilbuddet. Mange har givet positiv respons. En af dem der har haft gavn af tilbuddet er Marianne Schmidt, som ringede til Job- og karriererådgivningen, da hun stod i den situation, at hun havde brug for at finde sig et nyt job.

– Jeg trængte til at prøve noget nyt. Jeg stod i et vadested, hvor jeg vidste, at jeg ikke kunne vende tilbage til mit gamle arbejde, så jeg havde brug for noget sparring omkring min jobsituation og inspiration til, hvor jeg ellers kunne søge socialpædagogisk arbejde. Jeg havde en klar ide om, hvad det skulle være for en type arbejde – jeg vil gerne arbejde med flygtninge eller eventuelt på et plejehjem, men vidste ikke, hvor man kan finde den slags job. Rådgiveren, som jeg talte med, gav mig nogle rigtig gode input til, hvor jeg kunne søge hen og sendte mig en liste over steder, der ansætter socialpædagoger.

Socialpædagogernes Job og karriererådgivning er et gratis og anonymt tilbud til medlemmerne. Rådgiverne sidder klar til at tale med dig hver mandag mellem kl. 14 og 17 på telefon: 7248 6060.

Bliv medlem