Gå til indhold

Faglige selskaber

Fællesskabet tager form

Tre er foreløbig sat i søen – snart følger yderligere tre. I takt med, at Socialpædagogerne etablerer de nye faglige selskaber, inviteres alle medlemmer inden for i et relevant fagligt fællesskab med kolleger

17. maj 2017

Artikel

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Du får mulighed for at møde medlemmer, der arbejder inden for samme felt som dig selv. Du kan finde inspiration, faglig udvikling og sparring, blive opdateret på seneste nyt på dit arbejds­område – og deltage i konferencer, webinarer og andre ­arrangementer med et fagspecifikt fokus.

Med andre ord skal Socialpædagogernes faglige selskaber styrke den tværgående socialpædagogiske faglighed for medlemmer på tværs af forskellige arbejdspladser, målgrupper og metoder.

De to første faglige selskaber – et om mennesker med sindslidelser og et om anbragte børn og unge – er godt i gang med at planlægge aktiviteter som fx kredstemamøder og konferencer, mens det tredje faglige selskab om mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i boenheder har haft sit første møde i koordinationsgruppen. Næste skridt bliver så at etablere de sidste tre selskaber – et om marginaliserede og socialt udsatte, et om uddannelses-, beskæftigelses- og aktivitetstilbud og endelig et om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser.

Forskellighed en fordel

I selskab om mennesker med sindslidelser sidder Lars Andersen som et af i alt ti medlemmer i selskabets koordinationsgruppe. Han arbejder til daglig i socialpsykiatrien i Gribskov Kommune – og har store forventninger til det nye selskab.

– Selvom vi i koordinationsgruppen er fælles om at arbejde med mennesker med sindslidelser, så repræsenterer vi nogle ret forskellige typer arbejdspladser – og det ser jeg som en stor styrke. Vi har haft nogle spændende møder med god dynamik og har bl.a. fokuseret på, hvordan vi får arrangeret en god konference i efteråret, hvor medlemmerne af selskabet præsenteres for ny relevant viden og får mulighed for at netværke og udveksle erfaringer, siger Lars Andersen.

Han håber, at de faglige selskaber vil skabe en større faglig fællesskabsfølelse blandt socialpædagoger.

– Som medlem af et fagligt selskab bliver man del af et større netværk, hvor man i fællesskab kan arbejde med at gøre faget og den socialpædagogiske faglighed mere synlig. Det ser jeg som en stor styrke, siger han.

I løbet af de kommende uger sender Socialpædagogerne mails ud til de medlemmer, som hører ind under fagligt selskab for henholdsvis mennesker med sindslidelser, anbragte børn og unge samt mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i boenheder.

Bliv medlem