Gå til indhold

Læserbrev

Til Gert Landergren

24. marts 2017

Artikel

Forfatter: Af Vibeke Johansen

Tak for svar på mit læserbrev bragt den 16. december 2016. Jeg kan konstatere, at du svarer på mit oprindelige læserbrev, som ikke er bragt i bladet. Jeg vil derfor svare dig, så andre læsere kan forstå, hvad kritikken af Socialpædagogerne går på.

Lad mig derfor forklare, hvorfor ‘relevante’ klageinstanser ikke er blevet brugt i omtalte sager. En klage indgives, hvis det enkelte medlem ikke er tilfreds med behandlingen af egen sag. Det er der ikke tale om her. Der blev forhandlet økonomiske aftaler hjem, som betød, at flere blev fritstillet med løn og fratrædelsesaftaler. Der blev udbetalt et stort beløb til tillidsrepræsentanten, og ingen var utilfredse med de økonomiske aftaler. Man blev godt betalt for at forlade arbejdspladsen. Man fik penge, som nok burde være brugt til den målgruppe, de vel var tiltænkt, men det er en anden sag.

Utilfredsheden med Socialpædagogerne består i, at omtalte medlemmer ikke fik opbakning i forbindelse med anledningen til fratrædelserne. Det var en arbejdsplads med to påbud fra Arbejdstilsynet. Påbuddene blev let og elegant sløjfet, da en privat aktør overtog institutionen 1. januar 2014. De medarbejdere, der – under kommunal ledelse – havde insisteret på et godt og trygt arbejdsmiljø, forsvandt stille og roligt med fratrædelsesaftaler i lommen, da den private aktør overtog ledelsen.

Ingen fra Socialpædagogerne fandt anledning til at gå ind i den overordnede problematik om, hvad der egentlig foregik på arbejdspladsen, men sagsbehandlede fra sag til sag ud fra en økonomisk vinkel.

Når Socialpædagogerne i fagbladet omtaler vigtigheden af et godt, sikkert og trygt arbejdsmiljø, kan man konstatere, at de skåltaler, forbundet klandrer politikerne for at holde, dem holder man selv. Det viser sig i den virkelige verden. Dette gjaldt, da påbuddene faldt, i den efterfølgende proces med at efterleve dem – og igen da de blev lagt i skuffen. Ingen som helst reaktion fra Socialpædagogerne.

Det skal nævnes, at borgmesteren og politikerne i kommunen bakkede medarbejderne 100 pct. op, da påbuddene blev givet.

Bliv medlem