Gå til indhold

Fotokonkurrence

Sammen kan de det hele

Socialpædagogernes formand kom forbi med kage til de ansatte på botilbuddet Nåleøjet i Vester Hassing, som vandt fotokonkurrencen #stoltsocialpædagog

24. marts 2017

Artikel

Forfatter: Af Malene Skov Jensen

Socialpædagogerne Ann Sophie Köhler og Ida Lynge Tipsmark, der begge er ansat på botilbuddet Nåleøjet i Vester Hassing, var straks klar til at deltage, da Socialpædagogerne i forbindelse med Socialpædagogernes Internationale Dag den 2. oktober 2016 udskrev en fotokonkurrence. Her skulle man ud over et billede også skrive, hvorfor man var stolt af at være socialpædagog.

– Vi tænkte, at vi selvfølgelig skulle være med, for vi har et godt slogan, som passer rigtig godt på vores arbejdsplads og det arbejde, som vi gør sammen, fortæller Ida Lynge Tipsmark.

På billedet sidder hun på skuldrene af Ann Sophie Köhler, og på skiltet har de skrevet: ‘Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi det hele’.

– Med billedet vil vi gerne vise det gode samarbejde, som vi oplever, at der er i det socialpædagogiske arbejde – både med kollegerne og med borgerne. Vi er afhængige af hinanden, og vi kan rigtig meget sammen, når vi hjælper hinanden, siger Ann Sophie Köhler.

Hun og Ida Lynge Tipsmark vandt fotokonkurrencen, og Socialpædagogernes formand Benny Andersen kom derfor på besøg sammen med kreds Nordjyllands formand Peter Kristensen med præmien til arbejdspladsen: en gigantisk lyserød kage med ‘Sammen kan vi det hele’ skrevet i midten.

– I kan takke Ann Sophie og Ida for, at vi har kage med i dag. Det var en hård konkurrence med mere end 500 fotos, men I var de bedste. Det var især jeres slogan, som fangede, for det helt unikke ved at være socialpædagog er jo netop, at vi gør vores arbejde sammen med hinanden og sammen med borgerne, sagde Benny Andersen.

Botilbuddet Nåleøjet blev etableret for otte år siden og er en del af Aalborg Kommunes fagcenter for udviklingshæmning og døve. Målgruppen er voksne med udviklingshæmning og voksne med både udviklingshæmning og autisme.

Socialpædagogerne på botilbuddet arbejder bl.a. med neuropædagogik, relationspædagogik og kommunikationspædagogik – herunder bl.a. TEACCH og Tegn til Tale. Mange af beboerne har et meget begrænset eller slet ikke noget sprog, og derfor er Nåleøjet begyndt at bruge iPads og appen ‘GoTalk Now’, som er et støttende kommunikationsværktøj.


Se alle bidragene til #stoltsocialpædagog på facebook via www.kortlink.dk/pn26

Læs mere om botilbuddet Nåleøjet via www.kortlink.dk/pmym

Bliv medlem