Gå til indhold

Frivillighed

Frivillighed skaber debat på Facebook

I fagbladet Socialpædagogens facebookgruppe blev frivillighed også diskuteret. Mange frygter, at de frivilliges indtog er en forklædt spareøvelse

24. februar 2017

Artikel

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

– Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor Røde Kors skal have lov at lave socialpædagogisk (mit) arbejde med et korps af frivillige, skrev Leif Kristiansen på fagbladet Socialpædagogens facebookgruppe og delte et link til en nyhed om, at Røde Kors har fået 24 mio. kr. af Den A.P. Møllerske Støttefond til et frivilligprojekt for udsatte familier.

Og den holdning var der mange medlemmer, der bakkede op om.

– Ja hvorfor så blive ved med at uddanne pædagoger, hvis frivillige kan varetage opgaven, skrev Jeanette Fedder Bach Nygaard.

– Fuldstændig enig, det skal Røde Kors holde fingrene fra. Underlig argumentation, at fordi man er lønnet professionel, så har man ikke hjertet med, det er noget vrøvl, lød det fra Arne Bjerring.

Men nogle i facebookgruppen var ikke enige:

– Ej stop nu lige. Medmenneskelighed har vi altid brug for. Og mon ikke der stadig bliver brug for pædagogerne i de komplicerede sager, lød det fra fx Tina Vestergaard.

Også Lillian Christoffersen var uenig:

– Det giver god mening for mange sårbare at samarbejde med mennesker uden for ‘systemet’. I mit tidligere virke gav flere udtryk for, trods gode relationer, man føler en anderledes ligeværdighed med ikke-professionelle.

Bliv medlem