Gå til indhold

Lovændring

Forbud mod diskrimination

Børne- og socialminister Mai Mercado vil gøre det forbudt at diskriminere handicappede. Socialpædagogerne modtager forslaget med åbne arme

24. februar 2017

Artikel

Forfatter: Maria Rørbæk

Regeringen vil gøre det ulovligt at afvise et menneske i døren til en butik eller en bar, hvis begrundelsen alene er handicappet. Forslaget om at udvide forbuddet mod diskrimination på arbejdsmarkedet til også at gælde resten af samfundslivet bliver modtaget med åbne arme hos Socialpædagogerne.

– Det er da fantastisk. Socialministeren skal virkelig have anerkendelse for det her tiltag, siger Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne.

I dag er det forbudt at diskriminere handicappede på arbejdsmarkedet, men når det gælder andre steder, som fx i kulturlivet, er det kun muligt at klage over diskrimination på grund af køn, etnicitet, seksualitet eller religion. Og det er det, børne- og socialminister Mai Mercado (K) nu vil lave om på:

– Med forslaget sender vi et stærkt signal: Vi accepterer ikke, at mennesker med handicap bliver diskrimineret. Jeg er stolt af, at vi nu tager skridtet mod et generelt forbud.

Lovarbejdet går i gang

Hun har ikke besluttet præcis, hvordan loven skal udformes, men oplyser, at det egent­lige lovarbejde nu går i gang. Det skal bl.a. besluttes, hvilken konkret model der skal være for klageadgang, og hvilke rammer man kan klage inden for.

Marie Sonne forventer, at Socialpædagogerne bliver inddraget – fx når forslaget skal i høring.

– Så derfor vil jeg selvfølgelig meget gerne høre praksiseksempler fra medlemmerne. Hvornår oplever I, at brugerne bliver diskrimineret? Jo bedre vi kender udfordringerne, jo bedre kan vi pege på løsningerne, siger hun.

På Socialpædagogens facebookside har du mulighed for at diskutere – og læse andres input i debatten om, hvorvidt man i sit arbejde oplever, at mennesker med handicap udsættes for diskrimination.

Bliv medlem