Gå til indhold

PRESSEMEDDELELSE

Nul OK-forhand­linger før reelle lærer­forhand­linger

I aftes besluttede 51 fagforbund i fællesskab at trykke på pauseknappen i de kommende overenskomstforhandlinger

15. december 2017

Artikel
RM_benny-andersenB.jpg

Der er endnu ikke er reelle forhandlinger mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening om lærernes arbejdstidsaftale, og derfor har 51 fagforbund i fællesskab sat de kommende forhandlinger om en ny overenskomst på stand-by.

Dermed tager overenskomstforhandlingerne et skridt op ad konflikttrappen. Forbundsformanden for landets socialpædagoger, Benny Andersen, betegner det som trist, men nødvendigt for at sikre, at ingen efterlades på perronen.

– Jeg synes, at det er en meget ærgerlig situation. Vi har brug for at komme i gang med forhandlingerne, så vi kan få en god og fremadrettet overenskomstfornyelse til glæde for vores medlemmer og til glæde for kommunerne. Det er jo de gode aftaler, der gør, at vi har et velfungerende offentligt arbejdsmarked, siger Benny Andersen.

Situationen betyder, at Socialpædagogerne i lighed med de øvrige organisationer i Forhandlingsfællesskabet alene gennemfører præsentationsmøder med arbejdsgiverne, hvor organisationerne præsenterer deres særlige krav, men altså uden at gå videre til forhandlingerne. Det sker den 21. december.

Benny Andersen opfordrer KL til at sætte handling bag deres tidligere tilkendegivelse om, at de ønsker at indgå i reelle forhandlinger med lærerne. For når det er i gang, kan Socialpædagogerne sætte sig til bordet, og det glæder formanden sig til:

– Jeg synes, at vi selv (Socialpædagogerne, red.) har nogle krav til en ny overenskomst, der er konstruktive, og som gør, at det bestemt bør være muligt at indgå nye og gode overenskomster. Derfor skal jeg stærkt opfordre de kommunale og regionale arbejdsgivere til at komme på banen.

– Kom nu i gang med reelle forhandlinger på lærerområdet, sådan at vi alle kan komme i gang.  Vi har - både lønmodtagere og arbejdsgivere - en interesse i at få nogle gode og fremadrettede overenskomstaftaler, siger Benny Andersen.

Bliv medlem