Gå til indhold

KV 2017

Løfter på handicapområdet forpligter

Knap 3.000 kandidater tog socialpædagogernes kandidattest. Mange lovede at prioritere det socialpolitiske område

1. december 2017

Artikel

Forfatter: Lea Holtze

2.573 kommunalvalgskandidater og 480 regionalvalgskandidater gennemførte Socialpædagogernes socialpolitiske kandidattest op til kommunal- og regionsvalget. 27.770 danskere tog testen og fandt dermed frem til den kandidat, de ville stemme på.

Nu er stemmerne gjort op. Nye såvel som kendte kommunalpolitikere står klar til at trække i arbejdstøjet i landets byrådssale, og borgmestrene er udpeget.

I kandidattesten svarede langt hovedparten af kandidaterne, at de vil prioritere socialområdet de næste fire år, og at handicapområdet er kernevelfærd på lige fod med ældreområdet og sundhedsområdet. Det forpligter, understreger forbundsformand Benny Andersen.

– Borgerne har talt og valgt de kandidater, de stoler på. Nu er det så kandidaternes tid til at bevise, at det, de har svaret, ikke bare var tomme valgløfter. Visionerne og løfterne skal realiseres og gøre en forskel ude i kommunerne. Og dét holder vi øje med, siger han.

Bliv medlem