Gå til indhold

GF Bornholm

Kampvalg på klippeøen satte rekord

Tårer trillede, sved piblede og penne skriblede til kredsgeneralforsamling på Bornholm, som blev holdt i større lokaler for at få plads til alle. Nyvalgt forkvinde vil sætte arbejdsmiljøet forrest

10. november 2017

Artikel

Forfatter: Kit Lindhardt

– Det her er verdensklasse! Der har aldrig været så mange til en generalforsamling før, udbrød bestyrelsesmedlem Karen Lisbeth Kusk, mens hun tog et billede med sin iPad af en flok smilende socialpædagoger, som var mødt op til den årlige generalforsamling.

I alt mødte 84 af kredsens 364 medlemmer (23 pct.) op til generalforsamlingen, som ellers ofte må nøjes med ca. 20 deltagere. Ifølge Karen Lisbeth Kusk er det sandsynligvis kampvalget til formandsposten, der har været trækplaster. 

To medlemmer stillede op til formandsposten, da formanden siden 2011, Michael Tysk-Andersen, har valgt at takke af. Han har savnet at have mere tid med familien – og ikke mindst at være socialpædagog. Derfor glæder han sig til at arbejde med udsatte børn og unge i Børne- og Familiehuset i Rønne.

– Jeg er først og fremmest pædagog, og mit hjerte banker stadig meget for socialpædagogikken. Jeg kan virkelig mærke det, når jeg besøger de forskellige arbejdspladser. Så har jeg altid lyst til at blive, sagde Michael Tysk-Andersen, der dog måtte kæmpe mod tårerne i sin afsked med kollegerne i kredsen.

Tanke før tale

Som formand gjorde Michael Tysk-Andersen sig bemærket blandt kollegerne ved at have flair for fagforeningsstoffet og være lyttende og loyal. Derudover har han klare holdninger både politisk og organisatorisk. Det har ført til diskussioner, men ifølge tidligere kredsformand og kasserer Niels Jørgensen har det aldrig ført til skænderier.

– Man kan ikke blive uvenner med Michael. Han søger ikke konfrontationen. Han søger retfærdigheden, siger Niels Jørgensen, som også fremhæver Michael Tysk-Andersens kampånd og indignation over urimelig behandling af medlemmerne.

Selvom Michael Tysk-Andersen helst undgår at være centrum for større forsamlinger, slap han ikke for en tale fra Marie Sonne, næstformand i Socialpædagogerne.

– Der er nogen, der siger, at tanker er hurtige, men refleksioner tager tid. Det er et godt billede på Michael. Han hænger ikke med fingeren i vejret på hovedbestyrelsesmødet. Men når han siger noget, ved vi, at han har gennemtænkt det, sagde Marie Sonne. 

Arbejdsmiljøet er mit hjertebarn. Jeg vil hele tiden forsøge at bringe det i spil og italesætte, at investering i arbejdsmiljø er til gavn for os alle sammen

Bitten Sohn Thomsen, nyvalgt kredsformand

Hansen vs. Sohn Thomsen

De to formandskandidater – Bitten Sohn Thomsen og Morten Hansen – fik lejlighed til at præsentere sig selv inden afstemningen. Bitten Sohn Thomsen har siddet i bestyrelsen i to år og arbejder i et botilbud for voksne med autisme. Der har hun også været arbejdsmiljørepræsentant. Morten Hansen har tidligere været aktiv i den lokale bestyrelse og i landsledersek-tionen og arbejder i dag som jobkonsulent for flygtninge.

Til lyden af vedvarende klapsalver blev 48-årige Bitten Sohn Thomsen valgt til formand med 70 ud af 84 stemmer. Den kommende forkvinde ser frem til at fortsætte Michael Tysk-Andersens gode arbejde og har en ambition om at være synlig på arbejdspladserne og i den lokalpolitiske debat på Bornholm. Hendes fokus vil i høj grad være på medlemmernes trivsel og medbestemmelse.

– Arbejdsmiljøet er mit hjertebarn. Jeg vil hele tiden forsøge at bringe det i spil og italesætte, at investering i arbejdsmiljø er til gavn for os alle sammen. Et godt arbejdsmiljø giver højere trivsel, mindre sygefravær og mere overskud til at fokusere på fagligheden, lød det.


Læs om valg til tillidsposter mv. på bornholm.sl.dk

Bliv medlem