Gå til indhold

psykiatri

Hundredevis af job på vej i psykiatrien

Regionerne skal ansætte personale til etableringen af de 150 nye særlige pladser i behandlingspsykiatrien. Det åbner jobmuligheder for socialpædagoger og socialpædagogiske ledere

15. november 2017

Artikel
COLOURBOX2507054.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

Folketinget vedtog i sommer at etablere 150 nye særlige psykiatriske sengepladser målrettet mennesker med svære psykiatriske lidelser, et samtidigt misbrug og udadreagerende adfærd.

Nu er pladserne ved at blive oprettet, og i den forbindelse er regionerne så småt begyndt at rekruttere personale til de nye stillinger, herunder ledere.

Socialpædagogernes næstformand, Verne Pedersen, opfordrer medlemmerne til at byde ind på stillingerne:

– Socialpædagoger har viden og erfaring, som kan bidrage til opgaveløsningen på det her område, fx metoder, der kan nedtrappe vold og konflikter. Vi har i forbundet arbejdet for at sikre, at der kommer høj faglig kvalitet ind i de her pladser, og det indebærer, at den socialpædagogiske faglighed kommer ind.

De nye psykiatriske afdelinger skal rumme både en rehabiliterende/socialfaglig indsats, psykiatrisk behandling og misbrugsbehandling. Formålet er dels at stabilisere borgerens helbred og evne til at mestre hverdagen, og dels at nedbringe antallet af voldsepisoder og konflikter og opnå bedre sikkerhed for såvel andre patienter som medarbejdere.

Hold øje med jobopslag
De 150 nye sengepladser vil afføde i omegnen af 4-500 nye stillinger i alt, anslås det. Det tæller alle faggrupper, men rummer også muligheder for en række socialpædagogiske stillinger.

Region Syddanmark, Hovedstaden og Region Sjælland har allerede slået stillinger som funktionsleder op. De øvrige regioner forventes at være på vej.

Verne Pedersen understreger, at det er vigtigt, at lederne for de nyoprettede pladser har øje for det tværfaglige:

– Der er både et sundhedsfagligt og et socialfagligt element i arbejdet med denne gruppe borgere, og derfor er det meget vigtigt, at ledelsen har kenskab til også den socialpædagogiske faglighed og understøtter det tværfaglige arbejde.

Se de aktuelle jobopslag: 

Region Nordjylland
Leder af ny afdeling med særlige psykiatripladser i Brønderslev (Ansøgningsfrist: 17. december 2017)

 

Region Sydjylland, Psykiatrisk Afdeling Vejle
Er du en faglig dygtig pioner, der brænder for patienter med svære psykiske lidelser? (Ansøgningsfrist senest d. 10. december 2017

 

Region Midtjylland, Psykiatrisk Afdeling Viborg
Erfaren socialrådgiver til sekretariatsbetjening af nyoprettet Visitationsforum

 

Region Sydjylland, Psykiatrisk Afdeling Vejle
Særlige pladser - job-infomøde den 5. december 2017

Bliv medlem