Gå til indhold

Kommunalvalg 2017

Test dig selv, før du sætter dit kryds

Socialpædagogerne lancerer nu en socialpolitisk kandidattest. Her kan du teste dig selv på 20 socialpolitiske udsagn og se hvilke kandidater til kommunal- og regionsvalget, du er mest enig med

1. oktober 2017

Artikel
RB_kimB.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Rasmus Baaner

Er handicapområdet kernevelfærd på linje med ældre- og sundhedsområderne? Bør kommunen anvende færre ressourcer på handicapområdet i næste valgperiode? Sådan lyder et par af de 20 udsagn, som Socialpædagogerne har bedt kandidater til kommunal- og regionsvalget om at forholde sig til.

Nu kan Socialpædagogernes medlemmer og alle andre vælgere selv tage stilling til de socialpolitiske udsagn på www.kandidattest.dk og dermed finde den kandidat til valget, de er mest enige med. 

– Med kandidattesten sætter vi socialpolitik og socialpædagogernes kerneområder på landkortet op til kommunal- og regionsvalget. Vi vil gøre folk bevidste om, at deres kryds har helt konkret betydning for prioriteringen og indsatsen overfor fx udsatte mennesker, handicappede eller hjemløse. Vi sætter i særlig grad fokus på handicapområdet, da mennesker med handicap er nogle dem, der har allermest brug for støtte fra andre – mennesker, som ellers nemt kan drukne i en valgkamp, siger forbundsformand Benny Andersen og fortsætter:

– Det er ikke et forsøg på at pege på konkrete partier eller kandidater. Men vi synes, det er vigtigt, at man tager stilling.

Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange af vores medlemmer – og vælgerne i øvrigt – vil tage testen og på den måde blive klogere på de enkelte kandidaters holdninger på forskellige socialpolitiske områder.

Benny Andersen, forbundsformand

Nu er det vælgernes tur

Den Socialpolitiske Kandidattest svarer i format og koncept til den slags test, som større medier plejer at lancere op til valg. Socialpædagogerne lancerede en lignende test op til folketingsvalget i 2015, hvor mere end 63.000 vælgere tog testen.

Ud over at fokusere på handicapområdet rummer kandidattesten denne gang udsagn om fx indsatser over for udsatte familier, døgnbehandling af stofmisbrugere og arbejdet med mennesker med sindslidelser. Der er foreløbig omkring 1.000 kandidater, der har besvaret testen. Nu er det vælgernes tur.

– Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange af vores medlemmer – og vælgerne i øvrigt – vil tage testen og på den måde blive klogere på de enkelte kandidaters holdninger på forskellige socialpolitiske områder, fx særligt handicapområdet, siger Benny Andersen.

Bliv medlem