Gå til indhold

Præmieret

Priser til film om autisme og teknologi

Autismecenter Storstrøms premiereaktuelle film ’Det digitale tilbud’ viser, hvordan mennesker med autisme kan bruge digitale værktøjer i hverdagen. Allerede før premieren modtog filmen to priser på amerikanske filmfestivaler

11. oktober 2017

Artikel
Premiere-1.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

– Det mentale overskud til at være sammen med andre mennesker det har det med at gå op, når jeg arbejder med robotter. Sådan fortæller en af de medvirkende brugere i filmen ’Det digitale tilbud’, som netop har haft premiere.

Filmen dokumenterer, at mennesker med autisme har masser at bruge digital teknologi til, hvad enten det er avancerede robotter, digitale dagstrukturer eller apps på iPaden.

– Filmen bygger på et treårigt projekt, vi har gennemført på Autismecenter Storstrøm. I projektet har vi arbejdet med at finde digitale værktøjer, der kan gavne vores brugere – og samtidig haft fokus på at opkvalificere hele organisationen til at bruge teknologi i hverdagen, fortæller Elias Helfer, centrets IT- og kommunikationsmedarbejder.

’Det digitale tilbud’ havde officielt premiere mandag den 9. oktober, hvor Prinsesse Marie deltog, ligesom hun også indgår i selve filmen. Men allerede inden premieren har dokumentarfilmen modtaget to flotte priser, fortæller Elias Helfer.

– Vi har modtaget en Award of Excellence ved den amerikanske kortfilmsfestival Best Shorts, og vi har modtaget en Award of Recognition ved Hollywood International Independent Documentary Awards. Så vi er meget stolte, siger han.

Vi havde brug for at få det lidt mere systematiseret og bredt ud i mange flere afdelinger, og det er det, vi har gjort i projektet ’Det digitale tilbud’

Anne Bornefeldt Olsen, forstander Autismecenter Storstrøm

Mere nysgerrige og opsøgende

I filmen fortæller forstander på Autismecenter Storstrøm, Anne Bornefeldt Olsen, hvordan man efter mange års arbejde med at anvende teknologi til brugerne fandt frem til, at det ofte var båret af nogle ganske få medarbejdere – dem der brændte for ny teknologi.

– Vi havde brug for at få det lidt mere systematiseret og bredt ud i mange flere afdelinger, og det er det, vi har gjort i projektet ’Det digitale tilbud’, siger hun.

Filmen fortæller da også, hvordan medarbejderne i løbet af projektet blev mere nysgerrige og opsøgende i forhold til ny teknologi og også bedre til at lave handleplaner for at få sat teknologi i værk ud fra den enkelte borgers behov.

- I dag anvender vi mange forskellige slags teknologier. Nogle bruger app’s på deres iPad, hvor de fx lærer at brygge kaffe eller vaske hænder, og en del brugere er rigtig glade for teknologisk hjælp til at strukturere deres hverdag. Vi har også anskaffet pilleæsker med alarm, som hjælper brugeren til selv at tage sin medicin. Og så er der rigtig mange, der bruger teknologi til underholdning som fx at finde videoer på YouTube om det, der interesserer dem, fortæller Elias Helfer.

Filmen er produceret af Citizen Dane.

Se filmen ’Det digitale tilbud’

 

Bliv medlem