Gå til indhold

Frivillighed

Minister: Socialpædagoger er uundværlige

Frivillighed og faglighed supplerer hinanden så fint – og det kunne ikke lade sig gøre uden socialpædagoger. Sådan lød det fra børne- og socialminister Mai Merdado (K) efter et besøg på Botilbuddet Vester Hassing

6. oktober 2017

Artikel
Vester-Hassing-1.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Den socialpædagogiske faglighed var i fokus, da Socialminister Mai Mercado besøgte Botilbuddet Vester Hassing ved Aalborg mandag den 2. oktober. Her oplevede ministeren, hvordan frivillige hjælper til i det daglige. Hun fulgte med, da botilbuddets frivillige hundeven, Dorte Sletting, lagde vejen forbi for at gå en af sine faste ture med beboeren Aksel, som har en autismediagnose – og er rigtig glad for hunde.

– Det er altså stærkt livsbekræftende det her. Det viser jo lige præcis, hvordan frivillighed og faglighed kan supplere hinanden. Socialpædagogerne er fuldstændig uundværlige i det her, for havde det ikke været for en socialpædagog, havde man aldrig fået afdækket, hvad en hund kan have af betydning i Aksels liv, sagde Mai Mercado til TV2 Nord, efter at hun havde været med Aksel og den finske laphund Zia på en tur rundt i den nordjyske natur.

 

Det vi oplever i dag kan kun lade sig gøre, når der er en socialpædagog, som er i stand til at læse, hvad Aksel har brug for

Benny Andersen, formand Socialpædagogerne

Civilsamfundsstrategi på vej

Også Socialpædagogernes formand Benny Andersen deltog i besøget på Vester Hassing. Han var glad for, at ministeren ved selvsyn oplevede, hvordan frivillige fra lokalsamfundet hjælper til i det daglige – som eksempelvis hundevennen Dorte Sletting.

– Det vi oplever i dag kan kun lade sig gøre, når der er en socialpædagog, som er i stand til at læse, hvad Aksel har brug for – og som kan sætte Dorte ind i Aksels situation og skabe den ramme, der gør, at de kan gå en tur sammen hver uge eller hver 14. dag. Det kan kun lykkes, hvis der er fagprofessionelle, der vil og kan det. Og det er der her på Vester Hassing, lød det fra Benny Andersen.

Han har som en af i alt ti medlemmer fra forskellige organisationer siddet med i en særlig taskforce, som Mai Mercado og Innovationsminister Sophie Løhde nedsatte i sommer. Taskforcen offentliggjorde midt i september en række konkrete anbefalinger til regeringens civilsamfundsstrategi, som socialministeren forventes at fremlægge om kort tid.

Se hele TV2 Nord’s indslag om ministerbesøget på Vester Hassing.

 

Gense også Socialpædagogernes video om Aksel og Zia og frivillighed på det socialpædagogiske område.

Bliv medlem