Gå til indhold

familiepleje

Hvidovre kommune sætter vederlag ned

Hvidovre kommune har vurderet, at flere familieplejere har fået for meget i vederlag og varsler i et brev, at familieplejerne til den 1. går 1-2 vederlag ned om måneden.

16. oktober 2017

Artikel
tagervederlag.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

”Kære familieplejer. Vi sætter din løn ned med 30 pct. om halvanden måned. Venlig hilsen kommunen”

Sådan lyder det i korte træk i et brev, som Hvidovre Kommune for nylig har sendt til en række familieplejere. I brevet skriver kommunen, at den er blevet opmærksom på, at vederlagets størrelse ikke er blevet vurderet årligt, og nu har man opdaget, at nogle familieplejere får for højt vederlag i forhold til plejeopgaven og kommunens retningslinjer for vederlag. Derfor justeres vederlagene ned med 1-2 vederlag for de pågældende familieplejere, lyder det i brevet. Justeringen er foretaget i samarbejdet med kommunes anbringelseskonsulent og familieplejekonsulenten med udgangspunkt i barnets sag i Familierådgivningen, skriver kommunen endvidere.

Socialpædagogerne kreds Storkøbenhavn går nu ind i sagen.

- Vi har kontaktet Hvidovre Kommune og fortalt dem, at vi er uenige i deres udmelding. Man kan ikke sætte vederlagene kollektivt ned uden en forhandling i den enkelte sag. Vi afventer et svar fra kommunen indenfor den kommende tid, og så håber vi at kunne indgå i en konstruktiv dialog, fortæller Lars Petersen, formand for kreds Storkøbenhavn.

Kredsen vil gerne i kontakt med de familieplejere rundt omkring i landet, som har samarbejde med Hvidovre kommune:

–Jeg vil gerne opfordre til at tage kontakt til os, hvis man har børn i pleje fra Hvidovre kommune. Vi har i øjeblikket en dialog i gang med nogle af de familieplejere, som har fået brev fra Hvidovre, men vi hører meget gerne fra andre i lignende situation, siger Lars Petersen.  

Hvidovre Kommune er ikke den eneste
Hvidovre Kommune er langt fra den første kommune, der bebuder vederlagsnedsættelser til familieplejerne over en kam. Sidste år var Randers Kommune gennem en lignede proces, og også Guldborgsund Kommune ville sætte vederlagene kollektivt ned. Processen i sidstnævnte kommune blev dog stoppet og vendt til et godt forløb, som er mundet ud i en ny vederlagsmodel, som familieplejere og Socialpædagogerne er rigtig godt tilfredse med.

- Når man tænker på, hvordan det så ud for halvandet år siden, da kommunen kollektivt ville nedsætte en stor del af familieplejerne i vederlag uden at forhandle, så må jeg sige, at det er en stor sejr, sagde Socialpædagogernes kredsformand i Storstrøm, Lisbeth Schou om forløbet.

Dengang protesterede Socialpædagogerne på vegne af familieplejerne og det lykkedes at vende skuden, så der i stedet blev en god proces med inddragelse af såvel Socialpædagogerne som Plejefamiliernes Landsforening. Og med dialogmøder for familieplejere.

Læs mere: Ny vederlagsmodel i Gulborgsund 

Kontakt Kreds Storkøbenhavn på telefon: 7248 6700 eller e-mail: storkoebenhavn@sl.dk Se kredsens kontaktoplysninger

Bliv medlem