Gå til indhold

Arbejdspladsbesøg

Sammen kan vi det hele

Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, besøgte botilbuddet Nåleøjet i Vester Hassing, som vandt fotokonkurrencen #stoltsocialpædagog. Og her var masser af stolte socialpædagoger

27. januar 2017

Artikel
Kage_ny.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Tao Lytzen

Socialpædagogerne Ann Sophie Köhler og Ida Lynge Tipsmark, der begge er ansat på botilbuddet Nåleøjet i Vester Hassing, var straks klar til at deltage, da Socialpædagogerne i forbindelse med Socialpædagogernes Internationale Dag den 2. oktober 2016 udskrev en fotokonkurrence. Her skulle man ud over et billede også skrive, hvorfor man var stolt af at være socialpædagog.

- Vi tænkte, at vi selvfølgelig skulle være med, for vi har et godt slogan, som passer rigtig godt på vores arbejdsplads og det arbejde, som vi gør sammen, fortæller Ida Lynge Tipsmark.

På billedet sidder hun på skuldrene af Ann Sophie Köhler, og på skiltet har de skrevet: Ingen kan alt. Alle kan noget. Sammen kan vi det hele.

Med billedet vil vi gerne vise det gode samarbejde, som vi oplever, at der er i det socialpædagogiske arbejde – både med kollegerne og med borgerne. Vi er afhængige af hinanden, og vi kan rigtig meget sammen, når vi hjælper hinanden, siger Ann Sophie Köhler.

Hård konkurrence

I går var en festdag på botilbuddet i Vester Hassing, for Ann Sophie og Ida vandt fotokonkurrencen, og Socialpædagogernes formand Benny Andersen kom på besøg sammen med kreds Nordjyllands formand Peter Kristensen med præmien til arbejdspladsen: en gigantisk lyserød kage med sloganet skrevet i midten.

Da de to kom frem til botilbuddet, kunne de bare gå efter lyden, for i et mødelokale sad 40 snakkende socialpædagoger klar til at tage i mod dem.

- I kan takke Ann Sophie og Ida for, at vi har kage med i dag. Det var en hård konkurrence med rigtig mange fotos, men I var de bedste. Det var især jeres slogan, som fangede, for det helt unikke ved at være socialpædagog er jo netop, at vi gør vores arbejde sammen med hinanden og sammen med borgerne, sagde Benny Andersen.

Se alle bidragene til #stoltsocialpædagog

Vi har fortjent kage

Botilbuddet Nåleøjet blev etableret for otte år siden og er en del af Aalborg Kommunes fagcenter for udviklingshæmning og døve. Målgruppen er voksne med udviklingshæmning og voksne med både udviklingshæmning og autisme. Her bor 30 borgere i fem grupper med seks lejligheder i hver.

Der er 52 ansatte, hvoraf hovedparten er socialpædagoger og social- og sundhedshjælpere.

- Vi har ikke blot stolte socialpædagoger her. Jeg er også en stolt leder, for jeg mener, at vi har en af de bedste personalegrupper i vores forvaltning. Her er nogle rigtig dygtige medarbejdere, og selv, når vi bliver ramt af udfordringer eller besparelser, forhindrer det ikke, at den faglige fane og engagementet er utroligt højt, så vi har virkelige fortjent den kage, sagde botilbuddets leder, Hanne Juul.

Høj faglighed og trivsel

Socialpædagogerne på botilbuddet arbejder bl.a. med neuropædagogik, relationspædagogik og kommunikationspædagogik – herunder bl.a. TEACCH og Tegn til Tale. Mange af beboerne har et meget begrænset eller slet ikke noget sprog, og derfor er Nåleøjet begyndt at bruge iPads og appen ’GoTalk Now’, som er et støttende kommunikationsværktøj.

I appen har socialpædagogerne sammen med borgerne lavet tavler, som består af tegninger og billeder, og når man trykker på et billede er der lyd på. Ved hjælp af tavlerne kan beboerne fx fortælle, hvad de vil have til morgenmad eller fortælle om, hvordan det er gået i dagbeskæftigelsen.

- Vi oplever, at vi med appen kan udvikle og gøre kommunikationen nemmere med borgerne. Det er blevet deres sprog, og derfor vil vi også introducere brugen af iPads i deres dagtilbud og netværk, sagde Hanne Lindholm, der er assisterende leder.

Læs mere om botilbuddet Nåleøjet i Vester Hassing

Efter to timers besøg på botilbuddet var Benny Andersen en stolt formand:

- Jeg kan mærke jeres faglighed og energi, og jeg kan mærke, at I trives. I skal have tak for en spændende eftermiddag, hvor jeg synes, at ordet "sammen" har været omdrejningspunktet, sagde han.

Bliv medlem