Gå til indhold

Faglighed

Nye faglige selskaber på vej i 2017

I løbet af året inviteres Socialpædagogernes medlemmer indenfor i tre nyetablerede faglige selskaber

13. januar 2017

Artikel

Forfatter: Malene Dreyer

Socialpædagogerne etablerer tre nye faglige selskaber i løbet af 2017. De tre nye selskaber er: ‘Fagligt selskab om mennesker med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser i boenheder’, som starter i foråret, ‘Fagligt selskab om marginaliserede og socialt udsatte voksne’, som starter i august/september – og endelig ‘Fagligt selskab om uddannelses-, beskæftigelses- og aktivitetstilbud’, som forventes at starte i slutningen af året.

I 2018 ser endnu et selskab dagens lys: ‘Fagligt selskab om mennesker med kognitive og kommunikative funktionsnedsættelser’.

Tanken med et fagligt selskab er at etablere et forum for et særligt interessefællesskab, hvor medlemmer, der arbejder inden for samme område, kan finde inspiration, faglig udvikling og sparring. 

Selskaberne danner hver især en ramme for de specifikke faglige emner, metoder og problemstillinger, der gør sig gældende på et bestemt socialpædagogisk arbejdsområde.

Fagspecifikt fokus

De faglige selskaber afholder konferencer, webinarer og andre arrangementer med et fagspecifikt fokus. Og i selskabernes regi kan medlemmerne dele viden og erfaringer med de fagfæller på tværs af landet, som arbejder med samme område/målgruppe bl.a. via selskabernes facebookgrupper.

Medlemmer, som arbejder inden for selskabets område, bliver automatisk medlem af selskabet og inviteres til de aktiviteter, selskabet arrangerer.

Socialpædagogerne har i forvejen to faglige selskaber: ‘Fagligt selskab om mennesker med sindslidelser’ og ‘Fagligt selskab om udsatte børn og unge’.

Læs mere her

Bliv medlem