Gå til indhold

Trepartsaftale

Tusindvis af praktikpladser på vej

Op mod 10.000 nye praktikpladser på vej til unge på erhvervsuddannelserne. Det er resultatet af anden del af årets trepartsforhandlinger

2. september 2016

Artikel

Forfatter: Af Tina Løvbom Petersen

’Jeg er glad for, at det lykkes for os i LO at indgå en trepartsaftale med regering og arbejdsgiverne. En aftale som betyder nye nødvendige praktikpladser til erhvervsuddannelserne. Sådan lød meldingen fra Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, umiddelbart efter, at regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen fredag den 19. august præsenterede anden del af årets trepartsforhandlinger.

- Det er godt både for de unge mennesker, som står og skal i gang med en erhvervsuddannelse, at de kan få lærepladser – men det er også godt for Produktionsdanmark, at vi får udlært fremtidens arbejdskraft. En stærk privat sektor er nødvendig for vores velfærdssamfund. Den er jo medvirkende til at finansiere den offentlige sektor, siger Benny Andersen.

En anden del af aftalen handler om opkvalificering og efteruddannelse af arbejdsstyrken. Der bliver nedsat en analysegruppe, som skal kulegrave hele systemet for videre og efteruddannelse af voksne – herunder AMU-skolerne.

- Det er fint at få sat et analysearbejde i gang. Vi har dog til gode at se et resultat på hele området for voksen- og efteruddannelse, der trænger til et gevaldigt boost. Det er vigtigt for Socialpædagogerne med en aftale for det samlede arbejdsmarked, ikke kun AMU, men helt op til diplomniveau. Der skal være fokus på uddannelse, der kan bruges til noget.


Arbejdsmiljø næste gang

Aftalen omkring praktikpladser er anden runde af et længevarende forløb, hvor den første trepartsaftale i foråret handlede om integration på arbejdsmarkedet - og næste runde falder om et halvt års tid. I den forbindelse ser Benny Andersen frem til at få sat arbejdsmiljø på dagsordenen.

- Jeg håber, at arbejdsmiljø kan blive en væsentlig del af næste forhandlingsrunde efter OK17. Mange mennesker nedslides i deres arbejdsliv. Det har store menneskelige konsekvenser, og der er markante samfundsmæssige fordele at hente ved at forebygge og sikre et godt arbejdsmiljø. Vores medlemmer har nogle særlige udfordringer på arbejdsmiljøområdet, så det er et vigtigt fokusområde for mig.
Bliv medlem