Gå til indhold

Fagpolitik

Bliv socialpædagogisk ambassadør

Socialpædagogernes nye Fagpolitiske Uddannelse er for medlemmer, der gerne vil have redskaber til at gå i teten for faget i den offentlige debat

23. september 2016

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen

En titel af ambassadør er vel ikke at kimse af, og nu kan medlemmer af Socialpædagogerne erhverve den via forbundets nye Fagpolitiske Uddannelse, der starter efter nytår.

Uddannelsen, der er bygget op i fire moduler, giver indblik i og viden om Socialpædagogernes strategi og resultater, deltagerne får skærpet deres formidlings- og kommunikationskompetencer, testet deres evne og vilje til at sætte politiske dagsordener og deres analysekompetencer, de får indsigt i politisk ledelse – og så får de konkrete værktøjer og viden om, hvordan man sætter sig igennem og øver indflydelse gennem bl.a. relations- og netværksskabende værktøjer

Undervisningen er bygget op omkring praktiske øvelser og opgaver, som man løser i samarbejde med de medstuderende. Hver af de op til 20 studerende får en mentor, man kan sparre med gennem forløbet, og som er med til at sikre, at man får koblet den teoretiske viden til de konkrete ting, der sker i ens egen kommune eller region. Underviserne vil være en blanding af oplægsholdere og ansatte og valgte i forbundet, der samarbejder med eksterne konsulenter.

Styrker fællesskabet

Og det skal føre til noget – til konkret fagpolitisk arbejde – understreger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

– Vi forventer af deltagerne, at de vil gå ind i vores arbejde og være med til at styrke det faglige fællesskab blandt socialpædagoger og være med til at gøre vores fag og forbundet endnu mere synligt i dagligdagen og i den offentlige debat. Det kan være direkte i fagpolitisk arbejde eller ved at markere sig med socialpædagogiske holdninger i debatten i fx lokale medier eller ved at udbrede forbundets dagsordener på facebook og andre sociale medier, siger Benny Andersen.

– Men jeg er sikker på, at deltagerne også vil opleve det positive i at være en del af fællesskabet og være én af dem, der aktivt er med til at styrke det og få det til at vokse. Det giver altså en rigtig god fornemmelse, siger han.

Uddannelsen finder som nævnt sted i løbet af 2017 og består af fire moduler, der hver varer tre dage og bliver holdt i Middelfart og er med overnatning. Socialpædagogerne betaler alle udgifter til ophold, forplejning, undervisning og transport og tilbyder arbejdsgiveren at få refunderet lønudgifter. Uddannelsen er altså gratis for både deltagerne og arbejdspladserne.

– Vi satser på det her, fordi vi mener, det får større og større betydning, at vi kan ses og høres og mærkes som faggruppe og forbund i debatten om velfærdssamfundets udvikling. For vores fags skyld, men sandelig også for at stå op for de medmennesker, vi arbejder med og for i det daglige – de to ting hænger tæt sammen, siger Benny Andersen.

De interesserede skal ansøge via et ansøgningsskema, og forbundet udvælger så deltagerne på det første hold på uddannelsen på baggrund af ‘motivation, kvalifikationer og deres mod på og vilje til at bidrage til det socialpædagogiske faglige fællesskab’, hedder det. Ansøgningsfristen er 24. oktober.

Læs mere om uddannelsen her: www.sl.dk/fagpolitiskuddannelse

Bliv medlem