Gå til indhold

Bogomtale

Jura for pædagoger

2. september 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Tina Løvbom Petersen

Af Mary Stisen

Her er en bog, der er skrevet direkte til undervisningen på pædagoguddannelsen og til dem, der arbejder indenfor det pædagogiske felt enten med børn og unge eller med voksne med særlige behov. Som overskriften antyder, handler det om jura – for selvom pædagoger ikke forventes at kunne beherske en masse paragraffer og juridiske regler, så er der visse juridiske områder, pædagoger bør have et omfattende kendskab til for at kunne udfylde pædagogfaget tilfredsstillende. Med bogen her håber forfatteren, som selv er uddannet både pædagog, socionom og jurist, at juraen ikke bliver overset hverken på studiet eller i arbejdslivet. Bogen indeholder en række praktiske eksempler hentet fra den pædagogiske hverdag – og behandler emner som retskilder, forvaltningsret, tværprofessionelt samarbejde, servicelovens regler i forhold til børn og unge og voksne med særlige behov, dagtilbudsloven, erstatningsretlige regler for børn og unge og ansatte samt dele af familieretten. I ’Jura for pædagoger’ er alle regler samlet ét sted, så derfor kan man med fordel lade bogen ligge fremme på arbejdspladser, hvor pædagoger arbejder. Bogen udkom første gang i 2011, men denne anden udgave er opdateret med henblik på aktuelt gældende lovgivning. 


Hans Reitzels Forlag. 189 sider. 225 kr. Bliv medlem