Gå til indhold

Familiepleje

Politisk fokus på familieplejerne

Socialpædagogernes hovedsbestyrelse har for nylig vedtaget en række politiske ønsker på familieplejeområdet, som forbundet vil arbejde på fremover. Vi ønsker: overenskomst, mere uddannelse og faglig sparring, ligestillet tilsyn, kompetencekrav og bedre honoreringsmodeller.

1. juli 2016

Artikel

Forfatter: Kaj Skov Frederiksen

Mange af disse er ikke nye ønsker. Det nye er, at vi nu samler og arbejder med disse på et styrket grundlag og med en stor fælles forståelse af opgavens omfang og vigtighed. Som jeg tidligere har nævnt, så er kommunernes stigende prioritering af familieplejeområdet ikke altid fulgt af en forståelse af, hvad det egentlig kræver at modtage et sårbart og udsat barn eller ung i familiepleje. Og med en minister på området, der vedholdende fastholder, at en plejefamilies vigtigste opgave er at tilbyde stabile og familiære rammer, hvor eventuel behandling skal foregå udenfor matriklen -  ja så får kommunerne heller ikke megen hjælp fra den side.

 Jeg har stor respekt for vores minister, men jeg kan simpelthen ikke begribe, hvordan man kan mene, at behandlingskrævende børn og unge holder op med at være behandlingskrævende, når de går ind ad døren i en plejefamilie. Overbliksskemaer, piktogrammer, nøje afmålte måltider, medicin-, anfalds- og konflikthåndtering, mandsopdækning i perioder, stand by-position i forhold til skolegang, møder med behandlere, deltagelse i terapiforløb for børnene, ferier tilpasset diagnoser, udfordringer m.m. Det og meget mere er hverdagen for mange af jer, og vi må derfor alle arbejde ekstra hårdt for, at vores politikere og ikke mindst minister på området får øjnene op for jeres virkelighed – den virkelige af slagsen.

Læs notatet: Socialpædagogernes politiske ønsker på familieplejeområdet (pdf)

Dette nummer af Familieplejernes nyhedsbrev byder desuden på et tema om teenagere i familiepleje. En livsfase for de anbragte børn, der sætter ekstra store krav til familieplejernes kompetencer.

God læselyst og god sommer!

Kaj Skov Frederiksen

Bliv medlem