Gå til indhold

Læserbrev

Lad os bevare Sølundfestivalen

1. juli 2016

Artikel

Forfatter: Af Mette Mortensen

Jeg hedder Mette Mortensen og bor i Holbæk i opgangsbofælleskab (i egen lejlighed). Jeg har været på Sølundfestival siden 2001, og i år var det så 16. gang, jeg var afsted. Jeg glæder mig, fra hvert år det slutter og lige til året efter, hvor det starter igen i juni.

Hvert år, jeg har været afsted, har jeg bare nydt det, fået nye venner og er blevet så glad over den helt igennem fantastiske stemning, der har været blandt både brugere, personale, ledsagere og frivillige – og blandt festivalens personale og frivillige.

Jeg oplever, at der er en rigtig god stemning blandt alle de glade deltagere, som nyder den gode musik, får nye venner og måske en kæreste.

Festivalen varer fra tirsdag til torsdag, hvor man overnatter i telte og campingvogne. Det er et rigtig flot musikprogram, med mange store navne som L.I.G.A, Lars Lilholdt Band, Kandis, Birthe Kjær, Rasmus Seebach, Mads Langer, Nik & Jay, Lucas Graham og mange andre.

Det eneste, jeg bliver rigtig ked af at tænke på, er de store besparelser der finder sted. Det betyder, at de brugere, der har meget brug for ledsager, ikke har råd til at komme afsted mere, fordi der er sparet på ledsagerordningen.

Prøv at tænke på, at for nogen er Sølundfestivalen den eneste mulighed for at komme på ferie og ud at få nogle gode oplevelser. For selvom de måske sidder i kørestol og ikke har noget sprog, får de noget ud af det alligevel – man kan bare se den glæde, de har i deres øjne. Det varmer i hvert fald mig helt ind i hjertet at se. Det kan godt være, at der er nogle der tænker, at de ikke får noget ud af sådan en festival, men det er lige netop det, de gør.

Derfor synes jeg igen, som jeg også har gjort opmærksom på før, at I skal tænke meget over de besparelser og se, om i ikke godt kan prøve at gøre noget ved det. For det går ikke alene ud over dem, der ikke kan komme afsted, det går også ud over festivalen og alle os andre. Så igen: Tænk jer om en ekstra gang.

 

Bliv medlem