Gå til indhold

Bogomtale

Mentalisering i organisationen

21. april 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Maria Rørbæk

Redigeret af Heino Rasmussen og Janne Østergaard Hagelquist

Her kommer en indføring i begrebet mentalisering med fokus på organisationen. Mentalisering defineres som: ‘Fokus på mentale tilstande hos en selv og andre, især i forbindelse med forklaring af adfærd’, og bogen handler bl.a. om mentaliserende ledelse, hvor man som leder bl.a. forsøger at se på sig selv og den påvirkning, man har på andre. Som den ene af bogens redaktører, Heino Rasmussen, siger: ‘Mentalisering avler mentalisering, og der er behov for at forstå de dynamikker, som går fra ledere via medarbejdere videre ud til borgere’. Bogen henvender sig især til ledere, konsulenter og medarbejdere i sociale organisationer som fx døgninstitutioner, kommunale familieafdelinger og skoletilbud for udsatte – og bogen indeholder bl.a. et helt kapitel om ledelse og organisation på døgnområdet samt en række andre konkrete eksempler på arbejdet med mentalisering. Fx i forbindelse med rådgivning og projektarbejde på det sociale område. Bogens overordene tema er: Hvordan kan man integrere mentalisering i sociale organisationer og dermed skabe optimale rammer om kultur, struktur og ledelse?


Hans Reitzels Forlag. 310 sider. 350 kr.

 Bliv medlem