Gå til indhold

Familieplejere

Deltag i forskning på familieplejeområdet

En forskergruppe fra Aalborg Universitet er under ledelse af professor Inge Bryderup i gang med en stor undersøgelse på familieplejeområdet, der involverer alle såkaldte almindelige familieplejere i Danmark

1. marts 2016

Artikel

Forfatter: Jens Nielsen

Undersøgelsen består af to spørgeskemaer – et om familieplejerne og et andet om de seneste anbragte børn. Og har du som familieplejer ikke fået skemaerne tilsendt, og vil du gerne bidrage til at øge den samlede viden om familieplejeområdet, kan du stadig nå at være med, fortæller Inge Bryderup:

- Vi har fået svar fra rigtig mange familieplejere, men vi har også hørt om, at flere familieplejere ikke har modtaget spørgeskemaerne. Så hvis man er såkaldt almindelig familieplejer og ikke har modtaget spørgeskemaerne, så kan man sende en mail til kring@socsci.aau.dk, siger hun.

Og Inge Bryderup håber, at så mange som muligt vil deltage:

- Hvis man har modtaget spørgeskemaet, så håber vi virkelig, at man som familieplejer vil tage sig tid til at svare på spørgeskemaerne. Besvarelserne vil være et vigtigt bidrag i forhold til at sætte fokus på familieplejen som fag og familieplejerne som faggruppe.
Det tager ca. 20 minutter pr. skema, og man kan sagtens svare på lidt ad gangen og vende tilbage til spørgeskemaerne, siger hun.

Inge Bryderup understreger, at alle besvarelser vil være helt anonyme, og hun gør det samtidig klart, at man som familieplejer ikke bryder med sin tavshedspligt ved at besvare spørgeskemaerne.

Bliv medlem