Gå til indhold

Regeringsgrundlag

Det betyder VLAK for social­pædagoger

Hvad betyder det nye regeringsgrundlag for det socialpædagogiske felt? Her kan du se noget af det, der får indflydelse på rammer og vilkår for socialpædagogers arbejde – og se forbundets vurdering af initiativerne og tankerne bag

16. december 2016

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen og Marie Dissing Sandahl

Det 86 sider lange regeringsgrundlag for den nye VKLAK-regering er – i sagens natur – en broget buket. Dels er der tale om en videreførelse af en række af de initiativer og ideer, som V-regeringen allerede havde på banen. Dels er der tale om nye initiativer, der logisk nok afspejler resultatet af forhandlingerne mellem den nye regerings tre partier. Mange af disse er dog formuleret som ret åbne hensigtserklæringer, hvor det først senere vil vise sig, hvad der mere konkret kommer til at ligge i dem.

Regeringsgrundlaget kommer selvfølgelig vidt omkring det danske samfund, men her er nogle af de initiativer og formuleringer, der vil få indflydelse på det socialpædagogiske arbejdsområde og den socialpædagogiske del af arbejdsmarkedet – og Socialpædagogernes vurdering af dem: En grøn markering betyder, at det vurderes som et udspil med gode perspektiver, gul markering, at det kan være godt eller skidt afhængigt af udførelsen, mens en rød markering betyder, at forbundet anser det som en dårlig idé.

Se oversigten her

 

 

Bliv medlem