Gå til indhold

Familiepleje

De talte familieplejernes sag

I november holdt Socialpædagogerne kongres, og her spillede familieplejerne på forskellig vis en rolle. Blandt andet i en debat med Socialpædagogernes formand, og i socialministerens tale.

1. december 2016

Artikel

Forfatter: Maria Rørbæk

”Jeg ville ønske Socialpædagogogerne kunne sikre os ordentlige arbejdsforhold – så kan vi have styrken til at være noget for andre.”
Sådan lød det fra familieplejer Britta Hedegaard, da hun gik på talerstolen under Socialpædagogernes kongres i november, hvor der efter formandens beretning var en åben debat.

Britta Hedegaard blev bakket op af familieplejer Susanne Hildur Schmidt, der fra talerstolen sagde:
”Jeg er socialpædagog, men jeg arbejder som familieplejer. Vi har stadig ikke overenskomst – vi har ikke aftaler, der sætter nogle rammer for vores forhold. Det er ikke ny viden: Socialpædagogerne har en medlemsgruppe, der ikke har ordentlige forhold. Vi har brug for støtte fra jer alle sammen. Vi er selv mange, men vi har altid børnene med som gidsler.”

Svar fra Benny Andersen

Bagefter svarede Socialpædagogernes formand, Benny Andersen, de to familieplejere sådan:
”Jeg ville så gerne kunne lave den overenskomst i morgen – det vil KL bare ikke. Men en af nøglerne til at få et nybrud på familieplejeområdet er at gøre lidt mere af det, vi allerede er godt i gang med. Vi skal diskutere området mere differentieret, for familieplejere er jo forskellige – de er mere eller mindre specialiserede, og de får forskellige opgaver. Derfor er det også rimeligt at diskutere forskellige vilkår.”

Tak fra socialministeren

Familieplejerne blev også nævnt, da daværende socialminister, Karen Ellemann, holdt tale på kongressen. Her benyttede hun lejligheden til at takke familieplejere og andre, der dagligt gør en uvurderlig forskel for udsatte børn, unge og voksne.
- At forbedre livssituationen for det anbragte barn. At se potentialer i mennesker, det er det, I kan – og det, vi som samfund skal blive bedre til, sagde hun.

Læs mere om Socialpædagogernes kongres

Bliv medlem