Gå til indhold

Kommentar

Lad de gode historier spredes

Vi ved, at vi kan bidrage med konstruktive løsninger på mange af de udfordringer, samfundet står med i dag

25. november 2016

Artikel

Forfattere: Af Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Socialpædagogerne har netop holdt kongres, hvor delegerede fra hele landet bidrog til et par travle og inspirerende dage med masser af gode debatter om Socialpædagogernes fremtid. Men kongressen er jo andet end en masse beslutninger, taler og debatter. Det er også et sted, hvor man hører de gode historier. Om Martin, der arbejder idrætpædagogisk med uledsagede flygtninge. Om Berit, der har startet et projekt med at indføre socialpædagogik i dagligdagen på en folkeskole. Og om Inge, der med socialpædagogik gør en stor forskel for mennesker med demens.

Jeg rejser stolt hjem fra kongressen efter alle de gode succeshistorier, jeg har hørt. Historier om dygtige socialpædagoger, som hver eneste dag graver dybt ned i den faglige værktøjskasse for at gøre hver enkelt dag til noget særligt for de mennesker, vi arbejder for og med. Jeg sidder også tilbage med en oplevelse af, at der virkelig er brug for os – og at der er brug for det særlige, vi socialpædagoger kan.

Og der er mange nye faglige baner, vi kan rykke ind på. Demens, ældrepleje, flygtninge, folkeskolen og psykiatri bare for at nævne nogle af dem. For vi ved, at vi kan bidrage med konstruktive løsninger på mange af de udfordringer, samfundet står med i dag. Men det er ikke nok, at vi selv ved det. Vi skal sørge for, at alle andre ude i det kommunale og regionale landskab også ved det.

Her er den lokale forankring en afgørende del. Det er de enkelte kredse, som skal være omdrejningshjulet og som skal spille en vigtig koordinerende rolle. For det er i kredsene, at hverdagseksperterne er. Det er i kredsene, vi kender medlemmerne, og det er i kredsene, vi kan mobilisere jeres viden og bygge bro mellem det lokale og det centrale perspektiv.

Derfor ser jeg allerede nu frem til kongres 2018, hvor vi forhåbentligt kommer til at høre en masse gode succeshistorier om socialpædagogers livtag med både beslutningstagere, arbejdspladser – og i det helt taget nye jobarenaer. Her spiller vi hver dag ind med vores faglighed.

Ikke bare til gavn for os selv, men til gavn for de borgere, som har brug for en særlig indsats.


Bliv medlem