Gå til indhold

Gæstetaler

Socialpædagogik er fremtiden

Socialpædagogik er ikke til at komme uden om i fremtidens socialpolitik, lød det fra formand for KL’s social- og sundhedsudvalg, Thomas Adelskov

25. november 2016

Artikel

Forfatter: Af Marie Dissing Sandahl

Socialpædagoger er en stor del af løsningen af udfordringerne på det social område, sagde Thomas Adelskov (S), formand for KL’s Social og Sundhedsudvalg, da han holdt tale på Socialpædagogernes kongres.

– Socialpædagogerne er ikke til at komme uden om, når vi tegner fremtidens socialpolitik. I udgør med jeres stærke faglighed og vilje til forandring et vigtigt fundament, sagde han.

Fremtidens socialpolitik er ifølge Thomas Adelskov fællesskabsorienteret, og der er i den grad behov for nye løsninger og inklusion af flere i fællesskaberne. Flere borgere får behov for bostøtte, antallet af diagnoser er stigende, og der kommer flere ældre og mennesker med handicap, men samtidig er pengene små i kommunernes økonomi.

– Og jeg ved godt, at I somme tider føler jer pressede af de givne vilkår. Men ligesom vi på sundhedsområdet arbejder efter ‘mest mulig sundhed for pengene’, så skal vi også turde drøfte med hinanden, hvordan vi med de givne økonomiske rammer får mest muligt ud af vores sociale indsatser. ‘Mest mulig social indsats for pengene’ er måske ikke så mundret, men ikke desto mindre er det det, vi skal tale om. Det er legitimt at tale om, hvordan vi får enderne til at mødes på dette område, sagde han om et af socialpolitikken store dilemmaer.

KL-formanden roste Socialpædagogerne for at være løsningsorienterede og fremhævede både de nyligt oprettede faglige selskaber og fokusset på effekt i socialpædagogikken.

– Vi skal i fællesskab forfølge en vidensdagsorden på socialområdet, så vi bliver klogere på praksis, og kan få udbredt de indsatser, der gør en reel forskel for borgerne, sagde Thomas Adelskov.


Bliv medlem