Gå til indhold

Gæstetaler

I er guld værd

Jeres indsats er guld værd, og jeres kongresslogan kunne gælde for hele fagbevægelsen, sagde LO-formand Lizette Risgaard i sin hilsen til kongressen

25. november 2016

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen

– Det er stærkt kongresslogan, I har (Styrke til at være noget for andre, red.) – og det passer godt på jer, for I er en stærk og sej faggruppe.

De rosende ord kom fra LO-formand Lizette Risgaard, der var gæst på kongressens sidste dag. 

– Det kunne være slogan for hele fagbevægelsen, sagde Lizette Risgaard og understregede, at fagbevægelsen netop arbejder for et samfund, hvor alle er rige, lige og trygge.

– Med rigdom mener jeg ikke frådende forbrug. Men vi skal altså være stærke nok til at være der for hinanden.  Vi skal investere i hinanden. I uddannelse – og uddannelse hele livet. Vi skal sikre balance i arbejdslivet. Og vi skal have en stærk offentlig sektor, der kan passe på os, sagde Lizette Risgaard.

– Jeres indsats er guld værd. I vender udsatte til værdsatte – og jeres indsats giver et godt afkast. For den enkelte, for familierne – og for samfundet, sagde hun – og krediterede Socialpædagogerne for forbundets politiske arbejde, der har været med til at sikre, at der nu – via satspuljen – er sat penge af til en social investeringsfond.

– Vi vil jo alle gerne have en socialpolitik i verdensklasse – og den ambition giver vi aldrig køb på, sagde Lizette Risgaard.

Hun anerkendte også socialpædagogers vilje til at blive klogere og udvikle deres kompetencer, og hun sagde, at de kommende OK-forhandlinger på det private område, som hun ser det, meget vel kan komme til at have stort fokus på efter- og videreuddannelse.

Endelig kaldte LO-formanden Socialpædagogerne for ‘gode holdspillere’:

– Det er nok derfor, at så mange gerne vil være med i jeres fællesskab – var der nogen, der sagde medlemsfremgang? Godt gået.
Bliv medlem