Gå til indhold

Bogomtale

Praksisforskning i socialt arbejde

4. november 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Tina Løvbom Petersen

Af Kirsten Henriksen, Tilde Østergaard ­Sørensen og Per Westersø

Som aldrig før stilles der i socialt arbejde krav om dokumentation, evaluering, udvikling og forskning. Men selvom socialt arbejde er beslægtet med samfundsvidenskaberne, har feltet samtidig en stærk praksisdimension, som betyder, at der ikke nødvendigvis er en lige linje mellem videnskab og praksis. Denne bog stiller skarpt på begrebet praksisforskning, som er betegnelsen for den type vidensopsamling, der placerer sig mellem videnskab og professionel praksis – og bygger bro mellem på den ene side videnskabelig stringens og på den anden side hensynet til praksisrelevant viden. Ud over at komme omkring, hvad praksisforskning er, hvordan den kan gennemføres, og hvorfor den er væsentlig for socialt arbejde, så rummer bogen også en række fortællinger om konkrete gennemførte praksisforskningsprojekter. Det er undervisere fra socialrådgiveruddannelsen i Aarhus, der står bag bogen, der både kan fungere som lærebog til socialrådgivere og som fagbog til professionelle, der arbejder med vidensbaseret socialt arbejde.


Hans Reitzels Forlag. 216 sider. 250 kr.Bliv medlem