Gå til indhold

Bogomtale

Det ærlige åbne øjeblik – bogen om Banegårdsprojektet i Aalborg

25. november 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Maria Rørbæk

Af Keld Jørgensen

‘Et meget skarpt lys ramte mig i ansigtet. Jeg vidste ikke, hvad det var for et lys, for i de sidste par måneder havde jeg valgt ikke at vide noget som helst. Det bedste ville være, om lyset bare forsvandt. I stedet spurgte en høj stemme mig, om jeg var Keld Jørgensen. Jeg vidste ikke, hvem jeg var og svarede derfor ikke. Politimanden – med lyset og stemmen – spurgte, om jeg havde det godt. Jeg sagde ikke noget. Måske kunne jeg have svaret ham, hvis jeg havde vidst, hvad det ville sige at have det godt’. Sådan begynder denne bog, der er forfatterens personlige beretning om, hvordan han gik fra at være en socialpædagog, der arbejdede med hjemløse, til selv at drikke i døgndrift og leve i kaos. ‘I dag ved jeg, hvad overbelastning kan føre til, og jeg ved, hvad det kan føre til, når vi socialarbejdere bliver for overivrige; når ambitionsniveauet bliver for svært at tøjle; når vi giver for meget af os selv for at hjælpe og støtte andre i at nå på højde med deres muligheder’, skriver Keld Jørgensen. Bogen indeholder også en indgående beskrivelse af hans arbejde med hjemløse. Udgivelsen af bogen er støttet af flere organisationer – heriblandt Socialpædagogerne.


Forlaget Nordkraft. 92 sider. 149,95 kr. plus porto.


Bliv medlem