Gå til indhold

Tilbageblik

Socialpædagogik på dagsordenen

I 2015 har nærværende fagblad tre gange sat socialpædagogiske emner på dagordenen i store, landsdækkende medier. Det drejer sig om magtanvendelse, PTSD og antiradikalisering

8. januar 2016

Artikel

Forfatter: Af Maria Rørbæk

Det kan være farligt at være socialpædagog på en af landets døgninstitutioner, specialskoler eller andre institutioner, hvor der er borgere med mentale problemer og voldelige adfærdsmønstre. Sådan skrev dagbladet Politiken i efteråret, og det er et af tre eksempler på, at nærværende fagblad i 2015 har sat socialpædagogers arbejdsliv på dagsordenen i større medier.

Politikens artikel handlede om socialpædagoger, der bliver ramt af PTSD – og den blev til efter, at Socialpædagogens redaktion havde sendt vores tema om PTSD til Politiken.

– Fagbladet Socialpædagogens primære opgave er jo at holde medlemmerne af Socialpædagogerne godt orienteret om faget, forbundet og arbejdslivet – men det er en sidegevinst, når det også lykkes at gøre andre medier interesseret i de emner, vi belyser, således at socialpædagogikken og socialpædagoger kommer på dagsordenen, siger Socialpædagogens redaktør Jens Nielsen.

Målrettet indsats

Temaet om socialpædagoger med PTSD blev både citeret i Politiken og Fyns Stiftstidende og gik via Politiken også videre til Radioavisen.

Ligeledes førte nærværende fagblads tema om antiradikalisering både til citater i Politiken og Nordjyske og omtale på DR’s P4 Sjælland, ligesom artikler om magtanvendelse har ført til omtale i såvel Kristeligt Dagblad som Radioavisen og TV-avisen.

I alt har andre medier 18 gange citeret fagbladet Socialpædagogen i 2015, og ud over de tre større sager, har der fx været omtale af et projekt om udvikling af en app til autister og om lærergerningen på interne skoler.

– Vi prøver at gøre en målrettet indsats for at fange andre mediers opmærksomhed ved at sende vores artikler til dem og hjælpe med kontaktoplysninger til kilder – og tit får de også lov til at bringe nyheden før os, for de fleste medier vil langt hellere bringe en nyhed, som de selv er først med, end en nyhed, der allerede har været i et andet medie, fortæller Jens Nielsen.

I 2014 blev Socialpædagogen citeret 27 gange i andre medier, og med 18 citater i 2015 har der har altså været tale om en nedgang.

 

Bliv medlem