Gå til indhold

Bogomtale

De sarte børn – en bog om autismespektrumforstyrrelser

8. januar 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Maria Rørbæk

Af Inge Faurholt og Rasmus Fauerholt

Denne bog er skrevet af en mor og en bror til to i dag voksne søskende, som begge har en autismediagnose. Bogen består af tre dele. I den første beskriver Inge Faurholt ud fra et forældreperspektiv bl.a. mødet med psykiatrien og behandlersystemet, den tilværelse, der gik forud, samt de omkostninger og den erkendelsesproces, hun har været igennem. Første del indledes sådan: ‘Sidsels kontaktperson på ‘Trinbrættet’, Elisabeth, sagde engang for mange år siden til mig, da jeg sukkede over alle problemerne som Sidsel havde: ‘Verden ville være fattigere, hvis der ikke fandtes sådan nogle som Sidsel’. De ord har jeg gemt dybt i mit hjerte’. Bogens anden og tredje del er begge skrevet af Rasmus Faurholt. Anden del fortæller historien fra en brors synsvinkel, mens sidste del beskrives sådan i bogens introduktion: ‘I tredje del tages emnet op til en anderledes diskussion med henblik på at belyse vores forståelse af disse nye betegnelser og de fænomener, der ligger bag. Er det tilstrækkeligt at betragte dem isoleret set? Eller er man også nødt til at forstå dem i en større sammenhæng? Hvad kræver det i så fald at indkredse en sådan forståelse?’


Forlaget Siesta. 248 sider. 199 kr.


 

Bliv medlem