Gå til indhold

Bogomtale

Autismen tæt på – interviews med søskende til børn og unge med autisme

8. januar 2016

Artikel

Forfatter: Redigeret af Maria Rørbæk

Af Karin J. Frihed

Jeg tænker på Magnus som en ‘lille skrøbelig ting’, selvom Magnus er meget større end mig selv. Sådan siger 10-årige Emilie, der er blandt de 16 børn, unge og voksne, der i denne bog fortæller om livet som søskende til et barn med autisme. Nogle har også skrevet breve til deres søskende, fx 10-årige Anni, der bl.a. skriver: ‘Hej, Rasmus! Jeg synes, at det nogle gange er sjovt at være lillesøster til dig, fordi vi hygger os sammen. Og nogle gange er det træls, fordi du bliver sur på mig. Jeg synes, at det er lidt mærkeligt, at du er autist, fordi jeg aldrig har haft en bror med autisme før’. I et brev til søsteren Sara skriver 12-årige Tobias: ‘Jeg hader autismen, fordi den gør dig ked af det, og jeg ville ønske, at jeg kunne hjælpe dig, men det kan jeg ikke. Der er også nogle gode ting ved autismen. Fx at du er ret dårlig til at lyve, og derfor kan jeg stole på, at du mener det, når du siger nogle ting. Jeg håber, at vi to altid vil være tætte og en del af hinandens liv’. Bogen indeholder også en række ‘skriv-selv-sider’, hvor andre søskende til børn med autisme kan skrive deres egne tanker om nogle af de emner, der præsenteres i interviewene.


Eget forlag. 107 sider. 158 kr.


 

Bliv medlem