Gå til indhold

Læserbrev

Praksisfærdigheder og dobbeltmoral

18. september 2015

Artikel

Forfatter: Af Søren Virenfeldt

Som noget nyt udbyder Socialpædagogerne nu et kursus til ledige nyuddannede pædagoger med henblik på at kvalificere dem til arbejdet med børn og unge på opholdssteder og døgninstitutioner. Den tre et halvt årige professionsbacheloruddannelse, som Socialpædagogerne og Benny Andersen havde så travlt med at kritisere Solhavens medarbejdere for ikke at have, er tilsyneladende ikke god nok. De nyuddannede skal straks efter deres uddannelse have mere relevant uddannelse i form af praksisfærdigheder, systematisk hverdagspædagogik osv.

Underligt og dobbeltmoralsk, hvordan Socialpædagogerne nu efterligner Solhaven. For det var jo præcis sådan det forholdt sig med vores uddannelsesopfattelse: professionsbachelorerne var ikke godt nok uddannet til arbejdet med vanskelige unge på opholdsstederne. Så vi allierede os med SPUK og fik opbygget vores egen uddannelse med fokus på praksisfærdigheder, systematisk hverdagspædagogik osv.

Mærkeligt at se, at den socialpædagogiske fagforening, som gjorde sig så store anstrengelser for at fortælle omgivelserne, at de ansatte på Solhaven var uden uddannelse, nu tilbyder vores uddannelse til deres medlemmer. Og det oven i købet i samarbejde med Solhavens gamle partner SPUK. 

 

Bliv medlem