Gå til indhold

Læserbrev

Familieplejere og Ryan Air

4. september 2015

Artikel

Forfatter: Af Styregruppen for familieplejere i Socialpædagogerne Midtsjælland

Kære Benny. Tilfredsheden er stor, når vi ser forbundet tilskrive borgmestrene og skabe sammenligning med kommunernes fravalg af Ryan Air samtidig med, at de selv fastholder, at de ikke vil indgå overenskomst for familieplejere. Godt gået. Og fint med en Esbjerg-aftale. Men Benny, den omhandler altså kun de kommunalt ansatte familieplejere. Hvad med alle os andre?

Forbundet får flere og flere domme, der ser familieplejere som lønmodtagere og som ansatte i kommunerne. Hvad sker der i sagen om overenskomst? Er der ikke snart flyttet så meget retspraksis på området, at KL kan trækkes til forhandlingsbordet igen?

Fra KL, der repræsenterer familieplejernes arbejdsgivere, er meldingen, ‘at familieplejere som udgangspunkt forventes at tage børnene med på ferie’. Det er ikke noget, kommunen som sådan kan bestemme eller kræve, men holdningen er klar: Det er altid det anbragte barns tarv, der i kommunernes øjne går forud for alt andet. Og det at være familieplejer skal være noget, man har lyst til – også i ferien. Det er ikke at betragte som et hovederhverv, men noget man går ind i af et godt hjerte.

Og altså, den med at det ikke er et hovederhverv er for langt ude i skoven. Kommunerne vil jo netop have indføjet i kontrakterne, at man ikke må have anden beskæftigelse ved siden af. De taler med to tunger.

Det er ikke gjort med et åbent brev her i sommervarmen. Der skal handling til.

Sker der noget? 


Forbundskasserer Kaj Skov Frederiksen, der i forretningsudvalget er ansvarlig for familieplejeområdet, svarer på læserbrevet i næste nummer af Socialpædagogen.

 

Bliv medlem