Gå til indhold

Bogomtale

Socialt arbejde i en foranderlig verden

4. september 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Tina Løvbom Petersen

Af Margit Harder og Maria Appel Nissen, red.

Når økonomiske, politiske og sociale forandringer ét sted i verden forandrer menneskers livsvilkår, kan disse forandringer komme til udtryk som og opfattes som sociale problemer også i vores del af verden. Med andre ord – det sociale arbejde i Danmark hænger i stigende grad sammen med den ‘store’ verden. Det kan være, når mennesker pga. politiske konflikter må flygte til vores del af verden, hvor deres situation eller tilstedeværelse kan anskues som et socialt problem, eller når politikker, teknologier og nye former for viden fra andre steder i verden opfanges, anvendes og bliver til lokale løsninger hos os. I bogen præsenteres en række konkrete eksempler på det sociale arbejde i en verden under konstant forandring. De i alt 16 kapitler handler om emner som retssikkerhed i socialt arbejde, psykosocialt arbejde i krig og forståelser af arbejdsløshed. De 21 forfattere har hver især haft frie hænder til at anskue det sociale arbejdes foranderlighed på forskellig vis og på baggrund af forskellige fagligheder ud fra arbejdsspørgsmålet: Hvordan kan man forstå og udøve socialt arbejde i en foranderlig verden?


Akademisk Forlag. 344 sider. 369 kr.

 

Bliv medlem