Gå til indhold

Fagbladet

Pris for artikler om magtanvendelse

Fornem pris til Maria Rørbæk fra Socialpædagogen for artikelserie i fagbladet

3. juli 2015

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen

Skal vi lade dem gå i hundene eller hvad? Sådan spurgte en forstander på en døgninstitution for unge i den første af en række artikler om magtanvendelse over for anbragte børn og unge, skrevet af journalist Maria Rørbæk fra Socialpædagogens redaktion.

Forstanderen beskrev de dilemmaer, han og hans personale står i i arbejdet med de unge, der ofte har et misbrug, ikke passer skolen og ikke passer på sig selv. Skal man acceptere, at de kommer længere ud i misbrug, eller skal man bruge ulovlig magt for at forhindre det? Magt eller svigt, som der blev spurgt på bladets forside.

Siden fulgte en række artikler om de faglige dilemmaer og lovgivningen på området – alle skrevet af Maria Rørbæk – og 19. juni fik hun tildelt Anders Bordings Journalistpris 2015 for artikelserien.

Overrækkelsen af prisen, der i år blev uddelt for 50. gang, fandt sted på Købehavns Rådhus. Bordingprisen er fag- og specialbladenes pendant til den journalistiske Cavlingpris, og den gives til ‘en journalist eller et team for en bemærkelsesværdig journalistisk præstation i et specialmedie’.

Maria Rørbæk får prisen for, som der står på den medfølgende plakette, ‘en gennemarbejdet og modig artikelserie om et kontroversielt emne af høj relevans for målgruppen’.

– Den har ramt målgruppen lige i mellemgulvet, uddybede Kristian Lund fra priskomiteen, da han overrakte prisen, der ud over plaketten består en statuette

Prisen blev vundet i et utroligt stærkt felt med fremragende artikelserier fra Ingeniøren om MRSA-bakterien i de danske svinebestande og Fagbladet 3F’s multimediedækning af forholdene i tekstilindustrien i Bangladesh. 


Læs eller genlæs artiklerne her.

 

Bliv medlem