Gå til indhold

Arbejdsmiljø

Internationalt skulderklap

God menneskelig ledelse og et godt arbejdsmiljø betaler sig – det er Center for Socialpsykiatri beviset på. Den lollandske arbejdsplads er netop blevet kåret som den bedste offentlige arbejdsplads i Europa

19. juni 2015

Artikel

Forfatter: Af Tina Løvbom Petersen

– Da jeg tiltrådte som leder af socialpsykiatrien i forbindelse med kommunalreformen, satte jeg et ambitiøst mål: Vi skulle være landets bedste arbejdsplads. Og målet til at opnå det er menneskelig ledelse baseret på omsorg for både vores borgere og medarbejderne.

Sådan fortæller en stolt leder af Socialpsykiatrien i Lolland, Michael Christensen, i forbindelse med, at Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune netop er blevet kåret som den bedste offentlige arbejdsplads i Europa – og en samlet 9. plads blandt i alt 2.322 arbejdspladser i kategorien ‘Bedste små og mellemstore arbejdspladser’.

Det er organisationen Great Place to Work, der står bag kåringerne, og netop Center for Socialpsykiatri er tidligere blevet hædret som Danmarks bedste offentlige arbejdsplads.

– Det kan godt være, at nogen synes, det er lidt popsmart med de her priser. Men for os er det et helt fantastisk skulderklap i en hverdag, hvor vi er med til at løfte en stor samfundsmæssig opgave. Det er virkelig noget, der giver faglig stolthed, siger Michael Christensen.

Lader ingen i stikken

Kåringen af de bedste arbejdspladser sker på baggrund af en omfattende undersøgelse samt en kulturprofil, der beskriver arbejdspladsen. Undersøgelsen fokuserer bl.a. på, hvad medarbejderne synes, der gør deres arbejdsplads til noget særligt – og det gode arbejdsmiljø er omdrejningspunktet.

– Jeg har medarbejdere, der kører meget alene, fordi vi jo dækker et stort område. Men de siger gerne, at de altid føler, at de har ledelsen med på bagsædet, og det er jo en kæmpe kompliment til den måde, vi har skruet vores arbejdsplads sammen på, siger Michael Christensen.

Selv ser han åbenhed, anerkendelse, medmenneskelighed og synlighed som nogle af de vigtigste parametre for et godt arbejdsmiljø.

– Som ledelse må vi aldrig lade nogen i stikken – hverken borgere eller medarbejdere. Alle skal føle, at de bliver set og hørt, og det prøver jeg virkelig at praktisere hver eneste dag.

I alt er der 86 fuldtidsansatte i Center for Socialpsykiatri, som dækker hele Lolland. En anden arbejdsplads i Lolland Kommune, Center for Neuropædagogik, fik en placering som nr. 33 i samme kategori. 

 

Bliv medlem