Gå til indhold

Bogomtale

Pædagogik – introduktion til pædagogens grundfaglighed

22. maj 2015

Artikel

Redigeret af David Thore Gravesen

Køn og seksualitet i pædagogisk praksis. Pædagogers arbejde med børn, unge og voksne i naturen. Sådan lyder to kapiteloverskrifter i denne bog, hvori forfatterne kommer vidt omkring. Formålet er da også at tilbyde en grundbog om pædagogik. Målrettet studerende, der netop er begyndt på pædagoguddannelsen. Bagsideteksten fortæller, at bogens 29 kapitler giver en grundig og mangfoldig introduktion til centrale pædagogiske tematikker og giver pædagogstuderende mulighed for at gå på opdagelse i de mange vigtige forhold og spændende spørgsmål, som udgør det pædagogiske arbejdsområde. Bogen er komponeret omkring samtlige kompetencemål på pædagoguddannelsen og indeholder tre dele: Første del handler om pædagogiske miljøer og aktiviteter. Anden del handler om professionen og samfundet. Og tredje del handler om den pædagogiske praksis – og den første praktik. Der er mange forskellige forfattere. Nogle har deres daglige gang på pædagoguddannelserne, hvor de underviser, udvikler og forsker, andre forsker på landets universiteter og atter andre er konsulenter i pædagogiske sammenhænge.


Forlaget Systime. 688 sider. 375 kr.

 

Bliv medlem