Gå til indhold

Bogomtale

Kollegial sparring – vejen til trivsel og faglig udvikling

22. maj 2015

Artikel

Af Charlotte Dalsgaard

Gjorde jeg det nu godt nok? Kunne jeg have gjort noget andet? Sådanne spørgsmål flyver ofte rundt i hovedet, når man på arbejdet har stået i en ekstra presset situation. Og i længden rækker det ikke, hvis man enten forsøger at besvare spørgsmålene på egen hånd eller fx taler med sin ægtefælle om det. I stedet må kollegaerne i spil. Ikke bare ved at snakke med dem, men ved at sparre med dem. Det er en af hovedpointerne i denne bog, der er skrevet af cand.techn.soc. Charlotte Dalsgaard, der arbejder med anerkendende ledelse og organisationsudvikling. Bogen er ikke specielt målrettet pædagoger, men mod alle faggrupper, for det er Charlotte Dalsgaards holdning, at kollegial sparring kan bruges af alle. Som der står på bogens bagside: ‘De allerfleste medarbejdere har brug for at tale med deres kollegaer om, hvad der er svært, og hvad der kan gøres bedre’. Formålet med bogen er at give en professionel, struktureret og fokuseret metode til at få og give faglig hjælp, og det handler ikke bare om enkeltpersoner, men om at skabe en kultur på arbejdspladsen, hvor det er naturligt, at ansatte i hele organisationen bruger hinanden til fx at genvinde den faglige selvtillid.


Gyldendal Business. 253 sider. 300 kr.

 

Bliv medlem