Gå til indhold

Valgkamp

LO og FTF spiller ud

De to hovedorganisationer gør klar til valg med 22 konkrete forslag til det kommende regeringsgrundlag

24. april 2015

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen

Folketingsvalget kommer senest til september, og nu har LO og FTF sammen søsat en kampagne og et politisk udspil, der tegner de to organisationers ønsker til den regering, der efter valget kan sætte sig på ministertaburetterne.

‘Sammen skaber vi værdi’ – sådan hedder kampagnen, som blev skudt i gang med uddeling af kaffe og morgenbrød rundt omkring i landet en hverdagsmorgen midt i april.

Med kampagnen og de 22 konkrete forslag til politikerne har de to hovedorganisationer slået kræfterne sammen for at øge den politiske indflydelse for de 1,5 mio. lønmodtagere der er organiseret hos Socialpædagogerne og de næsten 100 andre fagforbund i LO og FTF.

– Lønmodtagerne skaber værdi for Danmark, derfor skal deres stemme veje tungt på valgdagen, og når der efterfølgende skal laves et grundlag for den kommende regeringsperiode, siger LO-formand Harald Børsting.

– Vores fornemmeste opgave er at få alle i arbejde. Det kræver en økonomisk politik, der aktivt fremmer beskæftigelsen. Vi skal uddanne arbejdsløse og beskæftigede, så de kan matche fremtidens job. Og vi skal bekæmpe social dumping, så vi ikke underminerer vores egen velfærd. Hvordan det skal løftes, har vi helt konkrete bud på, siger Harald Børsting.

De 22 forslag bliver fremlagt et ad gangen, og som det første foreslår LO og FTF den kommende regering at lægge ud med en jobrettet investeringsplan. Planen skal skabe nye job via fx renovering af bygninger og boliger, så de bliver mere energivenlige.

Desuden foreslår LO og FTF, at den kommende regering dropper de økonomiske sanktioner, som kommuner og regioner i dag bliver mødt med, hvis de overskrider deres budgetter. Statens økonomiske sanktioner over for især kommunerne har ifølge de to organisationer betydet 27.000 færre offentligt ansatte end planlagt i 2011-2013, og den offentlige sektors beskæftigelse er fortsat med at falde i 2014.

Det andet forslag handler om ni principper for et nyt dagpengesystem. Det handler bl.a. om, at langt færre fremover må opbruge deres dagpengeret, at det skal være nemmere at genoptjene dagpengeretten, og at reglerne skal være mere gennemskuelige. 


Læs mere på www.skabervaerdi.dk

 

Bliv medlem