Gå til indhold

Bogomtale

Miljøterapibogen

10. april 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Lone Marie Pedersen

Af Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt

God miljøterapi betyder en bevidst holdning og en praksis, som integrerer samtalen og samværet. Forlaget skriver, at bogen viser, hvordan man i miljøterapi kan bruge de fleste af hverdagslivets aktiviteter, som fx at stå op om morgenen, spise og gå i skole eller på arbejde, til at fremme den såkaldte mentalisering og derigennem give patienter og beboere en reel mulighed for at arbejde med deres forandring og udvikling. Metoden er mentalisering som teoretisk model og praktisk tilgang, og forfatterne giver en indføring i mentaliseringstraditionen, som bliver vist gennem flere praktiske eksempler. ‘Miljøterapi har været et effektivt instrument blandt psykiatriens mange værktøjer og metoder gennem mange årtier, formelt siden anden verdenskrig, og uformelt siden denne behandlingsform så dagens lys i 1800-tallet. Det er stærkt forankret i den menneskelige psykologi, at vi søger mod andre sind, når vi ikke længere er sikre på, hvordan vi skal tolke indholdet i vores egen subjektivitet’, står der i bogens forord.


Udkommet på Hans Reitzels Forlag. 346 sider. 350 kr.

 

Bliv medlem