Gå til indhold

Bogomtale

Kommunikation i kontekst

10. april 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Lone Marie Pedersen

Af Helle Merete Nordentoft og Birgitte Ravn Olesen

Kommunikation i kontekst er en forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori. Bogen viser, at professionelle kan vælge at kommunikere på mange måder, og at deres valg får konsekvenser. Bogen tegner et komplekst portræt af alle de faktorer, som er væsentlige at tænke på i professionel kommunikation med fx patienter, borgere, klienter, børn og unge og kollegaer. Bogen henvender sig til studerende på professionsbachelor- og kandidatniveau og kursister på efter- og videreuddannelse. De praktiske eksempler i bogen er primært hentet fra det sundhedsfaglige felt, og rejser spørgsmål til læseren. Et eksempel: Jens’ mor er indlagt på medicinsk afdeling. Jens ringer mange gange i døgnet for at høre, hvordan det går. Hvilken betydning får det for kommunikationen med Jens, om de professionelle opfatter hans opringning som ‘kontaktsøgende’ eller ‘omsorgsfulde’? Bogen lover at tegne ‘et komplekst portræt af alle de faktorer, som er væsentlige at medtænke i professionel kommunikation’.


Udkommet fra Forlaget Munksgaard. 182 sider. 245 kr.

 

Bliv medlem