Gå til indhold

Bogomtale

Autismens små og store stjerner

10. april 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Lone Marie Pedersen

Af Mandi Erlandsen

Forfatterens formål med denne bog er at hjælpe med viden om autismeteorier og autismepædagogik. Hun skriver i et letforståeligt sprog, så alle kan være med. Bogens første halvdel handler om forskellige autismeteorier, der er garneret med eksempler fra praksis. Bogens anden halvdel handler om pædagogiske metoder, hvor forfatteren, der er lærer på en specialskole med autister, trækker på sin egen faglige viden. Hun skriver ‘For bedst at hjælpe personer med autisme bruger vi ofte en anden måde at arbejde på end i arbejdet med personer uden autisme. Da jeg første gang blev præsenteret for muligheden for at give belønning til en elev med autisme, blev jeg meget forarget. Senere fik jeg en viden om den særlige måde, som personer med autisme oplever deres verden på, og da gav det mening med belønning’.  Forfatteren understreger, at den teoretiske viden er vigtig for at forstå baggrunden for, hvordan man kan hjælpe personer med autisme. Bogens er illustreret af den 10-årige Andreas Gervig Marnow, som har infantil autisme.


Udkommet på Books On Demand. 228 sider. 279 kr.

 

Bliv medlem