Gå til indhold

Bogomtale

Åben dialog i relationel praksis

13. februar 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Lone Marie Pedersen

Af Jaakko Seikkula og Tom Erik Arnkil

‘Ånden eller livsnerven i Åben Dialog er noget helt grundlæggende menneskeligt, som handler om at blive set, hørt, forstået og anerkendt. Noget, vi som mennesker alle søger og har brug for. Det er herigennem, at man finder sig selv som menneske, og det er i samme bevægelse, at man udvikler sine sociale kompetencer’. Sådan skriver Pernille Jensen, der er udviklingsleder ved bo- og rehabiliteringstilbuddet i Hillerød, og Esper Søren, der er forstander ved botilbuddet Skiftesporet i Herning, i forordet til bogen. De to finske forfatter bag bogen beskriver, hvordan åben dialog er udtryk for en generel tilgang til andre mennesker, som har vist sig effektiv i terapeutisk og anden relationel praksis. Flere kommer fri af medicinering og færre får tilbagefald end med traditionelle behandlingsmetoder. Med konkrete praksiseksempler præsenterer forfatterne grundlag og principper for tilgangen, samt hvordan samtaler kan analyseres i mindre sekvenser, så opmærksomheden på dialogen skærpes.


Udkommet på Akademisk forlag 248 sider. 299 kr.

 

Bliv medlem