Gå til indhold

Bogomtale

Voksenmobning i ord og handling

11. december 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Tina Løvbom Petersen

Af Jakob Kehlet

Det er ikke kun i skolegården, at man kan opleve en person blive frosset ud af fællesskabet. Mobning rammer også voksne i deres arbejdsliv – og skal ses som et signal om, at der er noget galt med kulturen på arbejdspladsen. Og det skal der handles på, for mobning er dybt skadeligt for både den mobberamte selv og for arbejdsmiljøet. Sådan lyder udgangspunktet for håndbogen, som Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak står bag. Bogen handler om arbejdsrelateret mobning og indeholder bl.a. fem anonyme fortællinger om personer, der har oplevet voksenmobning på egen krop – og tre eksempler på arbejdspladser, der er lykkes med at forebygge mobning. Forskere og eksperter fortæller i bogen, hvad mobning gør ved mennesker – såvel psykisk som fysisk. Håndbogen leverer masser af gode råd, en guide til et mobbefrit arbejdsmiljø og konkrete bud og anbefalinger til både mobberamte, mobbere, kolleger, fagforeninger og myndighederne. Baggrunden for, at håndbogen er blevet til, er et treårigt satspuljeprojekt, som Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak har gennemført i perioden 2013-15.


Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak. 130 sider. Kan bestilles gratis på www.voksenmobningnejtak.dk

 

Bliv medlem