Gå til indhold

Bogomtale

Fire seminarier på tur

11. december 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Tina Løvbom Petersen

Af Karsten Tuft og Eddy Thomsen

Historien bag fire forskellige seminarier foldes ud i bogen, som er skrevet som en slags uddannelseshistorie. Baggrunden er, at pædagoguddannelserne i Aarhus i sommeren 2015 blev samlet under én ny uddannelse – og bogen fortæller så med tekst og billeder om de forskellige pædagogseminarier i Aarhus, som er gået forud. I årene 1933-1992 handler det om Jydsk Børnehaveseminarium, Jydsk Fritidshjems-Seminarium, Social-Pædagogisk Seminarium og Århus Børneforsorgsseminarium – og fra 1992 og frem til i dag om Jydsk Pædagogseminarium og Peter Sabroe Seminariet. I bogens anden del sættes der fokus på udviklingen inden for faget efter den fælles pædagoguddannelses start i 1992, hvor de tidligere uddannelsers indhold blev integreret og ændret. Fag blev lagt sammen, fik nye navne – og forsvandt så helt i 2014 for at blive formuleret som kompetencemål og moduler. Bogen rummer også portrætter af i alt fire nuværende og afgåede undervisere. De to forfattere har gennem to år bevæget sig omkring i de forskellige seminariers liv, hvor en har fokuseret på seminariernes nuværende miljøer og den anden har rejst tilbage i tiden.


Via University College. 188 sider. Kan bestilles eller downloades gratis via www.kortlink.dk/heat

 

Bliv medlem