Gå til indhold

Læserbrev

Åbenhed og demokrati i LO og Socialpædagogerne

Gennem helhedsorienterede projekter kan man støtte den mentaliserende indstilling i arbejdet med udsatte

27. november 2015

Artikel

Forfattere: Af Poul Erik Hansen og Vejle

LO’s nye forkvinde Lizette Risgaard har fyret fire ledere. Det er hendes gode ret. Det er også medlemmernes gode ret at blive informeret om, hvad fyringerne har medført af udgifter for LO.

Socialpædagogerne bør derfor snarest informere medlemmerne om baggrunden for fyringerne, og hvad det medfører af udgifter. 


Kære Poul Erik Hansen

Af Benny Andersen, formand

Jeg er som en del af LO’s daglige ledelse med til at udstikke den politiske retning for LO, men det er LO’s formand og næstformænd, der er ansvarlige for at ansætte den administrative ledelse. Den nye LO-formand Lizette Risgaard har ønsket at udskifte en del af den administrative ledelse. Det har jeg som medlem af LO’s daglige ledelse fået en orientering om, og denne er taget til efterretning.

Lizette Risgaard har begrundet udskiftningerne i den administrative ledelse med, at hun vil sætte det stærkest mulige hold for at sikre lønmodtagerne en stærk stemme. Jeg og den øvrige daglige ledelse er blevet forsikret om, at der i forbindelse med afskedigelserne ikke er blevet givet mere, end de afskedigede var berettiget til ifølge deres kontrakter.

Jeg vil fortsætte med at repræsentere Socialpædagogerne i LO’s daglige ledelse, men vil holde fokus på den politiske retning. Den administrative del af LO’s virke har jeg tillid til, at Lizette Risgaard og de fire LO-næstformænd håndterer udmærket. 

 

Bliv medlem